4. syyskuuta 2009

Kerran viikossa vai useammin?

Kun kerhomme vanhempi markkinointivastaava Mikko Piippo mainosti kerhoamme Shakkiblogissa, Erno Haapoja (selolistan mukaan Seinäjoelta) heitti kysymyksen:

"Miksi Lauttasaaren kerho kokoontuu vain kerran viikossa? Ja kaikkien muidenkin "pikkupitäjien" kerhot? Onko liikaa samoja naamoja, joita ei jaksa katsella?"

Hyvä kysymys, jota kerhomme hallitus on pohtinutkin tänä vuonna. Kokoonnumme vain kerran viikossa monesta syystä:

  • Kerhossa on noin 20 aktiivista jäsentä, ja keskiviikon kerhoilloissa käy keskimäärin 10 henkeä, joten väkeä tuskin riittäisi kerholle useammin. Toisaalta muutama käy jo nyt pelaamassa myös toisissa kerhoissa, koska haluaa pelata useammin. Lisäksi pelaamme avoimen mestaruusturnauksen pelit ravintola Piratissa kerran kuussa torstaisin, josta on tullut melkein kuin ylimääräinen kerhoilta.
  • Pienen kyselyn perusteella ei löytynyt ketään, joka olisi lupautunut käymään kerholla useammin kuin kerran viikossa. Toisaalta kysely oli erittäin sattumanvarainen ja epävirallinen.
  • Monet vakiokalustoon kuuluvat pelaajat ovat käyneet kerholla 20–30 vuoden ajan, joten tapojen muuttaminen tuskin onnistuisi helposti. Toisaalta tänä vuonna on onnistunut moni muukin muutos.
  • Kerhohuonetta ei ehkä saisi käyttöön toiseksi ajankohdaksi. Toisaalta emme ole edes kysyneet. Sitä paitsi kerhohuone on varattu meille lauantaisin kello 12–17, koska pelaamme JSM-kotiottelummekin siellä.

Siis pelkkiä tekosyitä, vieläpä huonoja. Toinen kerhopäivä loisi kiinnostavia mahdollisuuksia:

  • Kerholla saattaisi alkaa käydä pelaajia, joille keskiviikon ajankohta ei käy.
  • Voisimme pelata yhtenä päivänä pikapeliä ja toisena nopeaa shakkia tai vaikkapa normaalipeliä.
  • Voisimme järjestää lisäpäivänä halukkaille muuta ohjelmaa: koulutusta, analyysisessioita.
  • Ajankohdan ei tarvitsisi olla ilta. Leppävaarassakin pelataan lauantaisin kello 12, ja harjoittelemaan pääsee jo kello 9:30.

Tämä pitääkin ottaa asiaksi kerhon hallituksessa. Ensi alkuun voisimme järjestää erityisohjelmaa esimerkiksi kerran kuussa lauantaisin. Saisimme nostettua Lauttasaaren pois pikkupitäjien sarjasta pienellä viitseliäisyydellä.

Kiitokset Erno Haapojalle erinomaisesta kysymyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti