11. syyskuuta 2009

Puolessa vuodessa 100 blogijuttua

Tämä blogi avattiin tasan 6 kuukautta sitten 11.3.2009, ja tänään julkaistiin 100. juttu. Yllättävän hyvä tahti.

Eivätkä jutut tähän lopu. Luvassa on muun muassa kerhon jäsenten esittelyjä, raportteja JSM-otteluista, avaustutkielmia, lisää opastusta aloittelijoille. On myös suunniteltu Patzer-nurkkausta, juttusarjaa tavallisen puuntuuppaajan näkökulmasta, hieman Helsingin Sanomien shakkipalstan Hups!-osion tapaan.

Blogiin lisättiin kävijälaskuri 11.6.2009. Kolmessa kuukaudessa blogiin on tullut noin 2.000 vierailua, keskimäärin yli 20 eri kävijää päivässä. Viime viikkoina laskuri on näyttänyt jo 30–60 päivittäistä kävijää.

Blogilla oli alun perin seuraavia tavoitteita:

  • Kerhon tiedotuksen monipuolistaminen. Usean kirjoittajan blogi on tähän omiaan; kerhon vanhat kotisivut sen sijaan olivat yhden ylläpitäjän vastuulla. Blogissa on pyritty kirjoittamaan kaikesta mahdollisesta kerhon toimintaan liittyvästä, paitsi henkilökohtaisista ja raha-asioista.

  • Kerhon avoimuuden lisääminen. Sisäpiirimäisille sähköpostilistoille lähetetään enää muistutuksia, joissa viitataan blogissa oleviin tiedotuksiin tulevista tapahtumista. Kerhon hallituksen toimintaa on näkyvöitetty julkaisemalla kokousten pöytäkirjat tuoreeltaan blogissa.

  • Keskustelun lisääminen kerhosta ja yleensäkin shakista. Keskustelu on valitettavasti jäänyt kirjoittajien yksinpuheluksi: juttuja on kommentoitu niukasti. Toisaalta shakista keskustellaan aktiivisesti jo Shakkiblogissa, tosin välillä turhankin kiivaasti.

Heittäkää kommentteja ja ehdotuksia, mitä toivotte jatkossa tältä blogilta. Juttuideat ja uudet kirjoittajat ovat myös tervetulleita!

2 kommenttia:

Mikko Piippo kirjoitti...

Itse näen aivan keskeisenä sen, että blogin avulla voimme madaltaa kynnystä lähteä tutustumaan shakkikerhoon. Uusien harrastajien tulo mukaan piristää aina minkä tahansa shakkikerhon toimintaa.

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Kerhomme vanhoilla kotisivuilla oli enimmäkseen turnaustuloksia, mikä ei ainakaan madaltanut kynnystä tutustua kerhoon.

En ajatellut alun perin, että blogilla olisi tarkoitus saada lisää tulijoita kerhoon. Uudet kerhollakävijät, jotka ovat kertoneet löytäneensä kerhomme blogin kautta, ovat siis olleet erittäin mukava yllätys.

Lähetä kommentti