27. helmikuuta 2010

Blogin uudet värit

Kommentoikaa miltä blogin uudet värit näyttävät!

Kun vuosi sitten loimme kerhomme blogin, valitsin Son of Moto -nimisen blogimallin (template) lähinnä vihreän värin takia, koska se assosioitui mielessäni Lauttasaareen, onhan saari vihreä ainakin kerhomme logossa. Mutta kun blogia on käyttänyt päivittäin, sen raskaat värit ovat alkaneet rasittaa silmiä.

Ulkoasun näkyvin muutos entiseen on se, että sivun tausta ja linkit eivät ole enää vihreitä, kuten vanhassa blogimallissamme, jota Shakkikerho Garden blogi käyttää.

Blogisivu siis koostuu neljästä näkyvästä osasta:

  • Otsikko (ylälaita, jossa on blogin nimi, mainoslause, logo).
  • Kirjoitukset (otsikon alla vasemmalla).
  • Linkit (sivupalkki, kirjoitusten oikealla puolella).
  • Tausta (tyhjä alue).

Muokkasin blogin ulkoasua seuraavasti:

  • Kerhon logo siirrettiin sivupalkista otsikkoon, jotta sivupalkkiin tuli lisää tilaa. Samalla logoa piti hieman pienentää.
  • Otsikon taustaväriksi vaihdettiin sama vihreä kuin logossa.
  • Otsikon alareunasta poistettiin XXX-koristekuvio.
  • Taustan väri vaihdettiin vihreästä valkoiseksi, jotta sisältö ei ole kahden vihreän palkin puristuksessa (kun selainikkuna on leveä).
  • Kirjoitusten ja sivupalkin taustaväri vaihdettiin valkoisesta vaaleankeltaiseksi, joka on myös otsikon tekstin väri, jotta se erottuu valkoisesta taustasta.
  • Kirjoitusten tekstin ja sivupalkin otsikoiden väri vaihdettiin tummasta mustaksi, joka erottuu paremmin taustaväristä.
  • Linkkien väri vaihdettiin vihreästä siniseksi, joka erottuu paremmin taustaväristä.
  • Linkit eivät ole enää lihavoituja, mikä helpottaa lukemista.

Pieniä muutoksia kaiken kaikkiaan, mutta ainakin omaan silmääni blogin ulkoasu hieman selkeni. En ole graafinen suunnittelija, mutta olen kehittänyt Web-sivustoja ja -sovelluksia 1990-luvun puolivälistä lähtien ja oppinut arvostamaan yksinkertaista ja kevyttä ulkoasua.

Seuraavaksi voisi yrittää keventää blogin sivupalkkia, josta on vaikea löytää mitään turhan monien linkkien takia.

4 kommenttia:

Mikko Piippo kirjoitti...

Tämä on selvästi aikaisempaa blogipohjaa raikkaampi.

Sivupalkin otsikoita voisi keventää, ehkä pienentämällä kirjasinta ja poistamalla lihavoinnin?

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Hyvä idea! Sivupalkin väliotsikot tosiaan iskivät silmään turhan voimakkaasti. Muutin niiden kooksi nyt 110% leipätekstin koosta (aiemmin se oli 130%). En poistanut lihavointia, jotta väliotsikot erottuvat paremmin muusta tekstistä.

Kokeilin huvikseni väliotsikoihin samaa tyyliä kuin koko sivun otsikossa, siis kellertävää tekstiä vihreällä taustalla. Sekin näytti yllättävän hyvältä: eri linkkiryhmät ja muut widgetit erottuivat selvästi. En kuitenkaan julkaissut tuota.

Mikko Piippo kirjoitti...

Blogin ulkonäköhän paranee viikko viikolta!

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Hyvä jos tuntuu paranevan. Oikea sivupalkki tuntui vielä sotkuiselta, joten muutin widgetit selväreunaisiksi laatikoiksi. Sain idean Ilta-Sanomien sivuilta!

Sivupalkin otsikoiden värien idea: linkkilistat vihreällä, tärkeä (korostettu) oranssilla, muut harmaalla.

Yritin myös korostaa varsinaista sisältöä eli artikkeleita: artikkelien kirjasinkoko on hieman suurempi kuin sivupalkin, ja vihreä pisteviiva erottaa artikkelit sivupalkista.

Viikko sitten muutin Tahoma-kirjasinlajin tilalle "Arial, Helvetica", joka näyttää selkeämmältä.

Lähetä kommentti