9. helmikuuta 2010

Uusi shakinharrastaja - hanki itsellesi pelaajalisenssi!

Tässä blogissa on usein vilahtanut uusille shakinharrastajille kenties tuntematon sana: pelaajalisenssi.

Uusien shakkikerhon jäsenten kannattaa ehdottomasti hankkia itselleen Suomen keskusshakkiliiton pelaajalisenssi. Tarvitset lisenssin voidaksesi osallistua useimpiin Suomessa järjestettäviin shakkiturnauksiin. Kerhoturnauksissa lisenssi ei ole tarpeen, mutta esimerkiksi viikonlopputurnauksiin osallistuminen edellyttää lisenssiä. Lisenssiä ei kuitenkaan henkilökohtaisissa kilpailuissa edellytetä pelaajalta, jolla ei ole virallista vahvuuslukua (SELO-lukua).

Viikonlopputurnauksiin voi siis käydä tutustumassa myös ilman lisenssiä. Kuitenkin suosittelen lisenssin lunastamista kahdestakin syystä. Ensinnäkin saat A-lisenssin myötä kotiinkannettuna mainion Suomen Shakki -lehden. Toinen syy ilahduttaa koko shakkikerhoa: A-lisenssi oikeuttaa sinut edustamaan shakkikerhoa joukkuekilpailuissa. Vasta lisenssin lunastamisen myötä uusi kerholainen on siinä mielessä "täysivaltainen" kerhon jäsen, että hän voi edustaa kerhoaan vaikkapa keskusshakkiliiton joukkuesarjoissa.

Viime vuonna shakkikerhomme oli yksi eniten uusia lisenssipelaajia Suomessa hankkineista shakkikerhoista. Toivottavasti tänäkin vuonna saamme mukaan toimintaan uusia shakin harrastajia, jotka ovat valmiita sijoittamaan harrastukseen lisenssin vaatimat 60 euroa!

Pelaajalisenssin hinnat:
- A-lisenssi maksaa 60 euroa, perhelisenssi 40 euroa.
- nuorten (1990-93 syntyneet) A-lisenssi 40 euroa, perhelisenssi 30 euroa.
- varhaisnuorten (1994 tai myöhemmin syntyneet) A-lisenssi 20 euroa, 10 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti