12. kesäkuuta 2011

Shakkikaimoja

Petri Saharisen Shakkivisa-palstalla (Suomen Shakki 3/2011) oli kysymys: Mitä yhteistä on sellaisilla tunnetuilla kerho- ja turnauspelaajilla kuin Jyrki Heikkinen, Tero Lehtinen ja Antti Suominen?

Kaikilla on kaimat eri kerhoissa: Heikkinen LauttSK ja MatSK, Lehtinen ESK ja AS, Suominen KäpSK ja TuTS.

Huomasimme yhteisen kaimatilanteemme, kun juttelin Teron (AS) ja Antin (KäpSK) kanssa kerholla joskus alkuvuonna. Saharinen taisi sitten kuulla asian Terolta.

Maaliskuisen seloturnauksemme 1. kierroksen paritkin menivät väärin, koska turnausohjelman käyttäjä ei ollut huomannut, että mukana oli kaksi Tero Lehtistä. Antti Suomisia oli sentään yksi, samoin Jyrki Heikkisiä (shakkitoimitsijana).

JSM-turnauksen 2. divisioonan kierroksella 22.1.2011 pelasivat Tero Lehtinen ja Antti Suominen ottelussa ESK 2 – KäpSK 2 sekä Antti Suominen ja Tero Lehtinen ottelussa TuTS 2 – AS 2. Ei sama nimi pelaajaa pahenna, mutta hankaloittaa varmasti selolaskijan työtä.

Selolistalla on muuten yli 150 kaimaparia, mutta yllä mainitun kolmikon lisäksi vain 5 parilla on voimassa oleva pelaajalisenssi: Harri Mikkonen (AkaaS, ESK), Leif Nyman (X, ÅmSK), Kari Taivainen (TammerSh, RSY), Esa Tuominen (HeinSK, TammerSh), Antti Virtanen (Aatos, SalSK). Antti Virtasia on selolistalla peräti 4, mutta kahdella (G, TuTS) ei ole lisenssiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni(!?) 1980-luvulla jossakin aseman kerholan turnauksessa oli mukana tosiaan kolme Antti Virtasta. Maininta taisi olla Suomen Shakinkin turnausselostuksessa, jollen väärin muista. Uusimmalla Antti Virtasella shakkipiireissä ei ole vielä Selo-pelejä niin paljon, että tarvitsisi lisenssiä. Pelasi ensimmäisen turnauksensa Turussa viime joulukuussa.

Terveisin

J-P Haapasalo

Lähetä kommentti