4. helmikuuta 2017

JSM: LauttSK 3:n kotipeli 4.2.2017

Etualalla Laakso vastaan Valli

LauttSK 3 sai JSM-kierrokselle vieraaksi EtVaS 5:n. Vierasjoukkue joutui valitettavasti pelaamaan vajaalla ja saimme pesämunaksi lahjapisteen. Pelit saatiin kunnialla käyntiin ja kaikilla laudoilla oli tasaisennäköistä vääntöä menossa heti ensimmäisistä siirroista lähtien.

Omassa pelissäni (Paasonen–Sorjonen) olin joutua vaikeuksiin avauksessa, mutta silmukka kaulallani löystyi hieman kun ensimmäiset ratsunvaihdot saatiin tehdyksi. Hieman myöhemmin onnistuin hyödyntämään mustan lipsahduksen ja peli oli päättynyt alle 1,5 tunnin jälkeen.

Kolmella ylemmällä laudalla oikeastaan jokaisella nähtiin mielenkiintoisia loppupelejä, joiden keskiössä olivat sotilasketjut. Laakso–Valli-pelissä oli asema, jossa kummallakin oli tummaruutuiset lähetit. Pelaajat sopivat lopulta tasapelistä, vaikka Vallilla oli sotilas enemmän. Loppupelin mielenkiintoisuus kirvoitti kiivat jälkianalyysit, joiden loppupäätelmät jäivät avoimiksi.

Pelissä Kauppinen–Turunen laudalla oli sotilaiden lisäksi jäljellä ratsu vastaan lähetti. Asema näytti Turusen kannalta hitusen lupaavammalta ja yksi sotilaista uhkasi puskea itsensä korotusruutuun. Kauppisen onnistui kuitenkin ihmeen kaupalla veivata ratsunsa hyviin asemiin "kriminaalin" varalta ja myös 2. laudalla päädyttiin tasapeliin.

Pisimpään kesti ykköspöydän peli, jossa Mikkolalla oli 3 sotilasta Heimosen lähettiä vastaan. Heimosen lähetti ehti käydä nappaamassa h-linjalta sotilaan ennen asettumistaan "muuriksi" b7-ruutuun. Uhkasi valkean aseman romahtaminen ja Heimoselle kirjattiin päivän viimeinen piste.

LauttSK 3 – EtVaS 5  3–0
Arto Heimonen  (1679) – Sakari Mikkola (1762) 1–0
Janne Kauppinen (1573) – Tiina Turunen  (1638) ½–½
Kari Valli   (1534) – Petri Laakso  (1275) ½–½
Pasi Paasonen  (1293) – Joona Sorjonen (1316) 1–0
            – w.o.          1–0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti