6. elokuuta 2019

SM-blikstit: LauttSSK 3

Joukkuepikashakin SM Sastamalassa 3.-4.8.2019


Sastamalaan saatiin lopulta kasatuksi 3 LauttSSK:n joukkuetta, yhden joukkueen valitettavasti joutuessa peruuttamaan osallistumisensa viime hetkellä.

Joukkueemme oli ykköspöytää lukuun ottamatta sama kuin viime vuonna Jyväskylässä. Ykköspöydällämme pelasi kerhomme uusin jäsen Kari Männistö. Alkueräpäivä oli jälleen tiukka ja jäimme ikävästi ryhmämme häntäpäähän.

Omasta pelikunnostani olin saanut jonkinlaisen käsityksen edeltävänä maanantaina I-HSK:n Shakkiareenalla järjestämässä pikapeliturnauksessa. Yllätys oli kuitenkin itsellenikin melkoinen, kun onnistuin saamaan jopa Fide-mestarin mietteliääksi. Viime vuoden heikkoudet oli melko tarkasti paikkailtu ja nelospöydän peli oli muuttunut huomattavasti vakaammaksi.

Kolmosjoukkue vasemmalta Paasonen, Valli, Kauppinen ja Männistö.
Yövyimme Hotelli Ellivuoressa jota oli remontoitu hienosti sitten viime käynnin. Hotellin mukavuuksista ja ympäröivästä luonnosta nauttien saimme vireen säädettyä sopivaksi finaalipäivän koitokseen.

Kaikki pelaajamme avasivat pistetilinsä heti ensimmäisellä jaksolla. Kari M. oli hieman yllättynyt ykköspöytien tarjoamasta kovasta vastuksesta ja Janne keräsi kakkospöydällä pisteitä tasaiseen tyyliinsä. Kari V. kärsi kolmospöydällä pelaamattomuuden aiheuttamasta pintaruosteesta, mutta kantoi urheasti kortensa kekoon.

Itse hosuin nelospöydällä kahdessa ensimmäisessä pelissä nopean häviöaseman. Vedin hiukan happea ja seuraavat 7 peliä olivatkin häviöttömiä. Sitten tarvittiin uusi kahden nollan kalibrointi ja viimeiset 7 kierrosta sujuivat jälleen ilman häviöitä. Viikonlopun epäonnistumiset viedään shakkikammion syvyyksiin ja parannellaan peliä tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti