23. marraskuuta 2011

Shakkipelit jatkuvat

Shakin päivää vietetään vuosittain 16.1. ja Matin päivää 24.2. Marraskuussa voisi vuorostaan viettää shakkimatin päivää tai vaikka kuukautta, koska shakkimatti tarkoittaa "kuningas on kuollut" ja marras tarkoittaa kuollutta tai kuolemaisillaan olevaa.

Vaikka Suomen luonto kuolee tai ainakin jäätyy, shakin pelaaminen sitä vastoin vain lisääntyy syksyllä. Kun ilmat kylmenevät ja illat pimenevät, on entistä mukavampi tulla pelaamaan shakkia sisätiloihin.

Kerhollamme onkin taas yksi vuoden vilkkaimmista kausista. Keskiviikon kerhoillassamme käy joka kuukausi myös muutama uusi pelaaja, ja aina joku alkaa käydä säännöllisestikin.

Nopean shakin ajoilla pelattava syksyn cup on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Ensimmäistä kertaa kokeillut aikatasoitukset tuntuvat tehonneen, ainakin viidenteen peliin asti venyneitä otteluita on ollut entistä enemmän. Keväällä kokeillaan taas jotain uutta: aikatasoituksia inkrementtien kanssa, niin että heikompi pelaaja saa enemmän lisäaikaa.

Myös ei-jäsenet ovat tervetulleita 5-kierroksiseen Fischerandom-turnaukseen, joka pelataan kerhohuoneellamme lauantaina 26.11.2011 klo 12. Pelien miettimisaika on 10'+05", joten turnaus kestää 2½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti