30. joulukuuta 2017

Yhdistymisen vuosi 2017

Lauttasaaren Suomalainen Shakkikerho (LauttSSK) syntyi kesällä 2017, kun Lauttasaaren Shakkikerho (LauttSK) ja Suomalainen Shakkikerho (SSK) yhdistyivät. Isommassa kerhossa järjestettiin tietysti enemmän, mutta ennen kaikkea monipuolisempaa toimintaa.

Joukkuepikashakin SM-kisoissa Porissa pelasimme peräti 5 joukkueella, joukkueiden SM-turnauksessa 4 joukkueella. Ykkösjoukkueemme pelaa JSM-turnauksen 1. divisioonassa.

Pitkä ystävyysotteluperinne Rikospoliisien Shakkikerhon kanssa jatkui kesäkuussa. Syyskuussa pelasimme ystävyysottelun myös Shakkikerho Remissin kanssa.

Järjestimme kaksi seloturnausta Shakkiareenalla: nopean shakin turnauksen maaliskuussa ja viikonlopputurnauksen marraskuussa. Jälkimmäisen yhteydessä pelattiin myös aloittelijaturnaus.

Arto Heimosesta tuli kansallinen shakkituomari. Olemme järjestäneet seloturnauksemme omin voimin jo monen vuoden ajan, joten kerhomme shakkitoimitsijat ovat saaneet harjoitusta. Järjestimme myös Helsingin Shakkiliiton amatööriturnaussarjan kaikki 7 osakilpailua Shakkiareenalla.

Keskiviikon kerhoilloissamme pelasimme myös teematurnauksia: Fischerandomia, loppupeliturnauksia ja Philidorin puolustuksen teematurnauksen.

Omien turnaustemme voittajat:

Keväällä kerhoilloissamme oli liikaakin tungosta, mutta syksyllä olemme saaneet käyttää D-rapun kerhohuoneen lisäksi tarvittaessa myös E-rapun kerhohuonetta, jossa on voinut pelata rauhassa esimerkiksi cupia ja mestaruusturnausta. Järjestimme siellä myös opetustilaisuuksia koululaisille ja muille aloittelijoille.

Järjestimme Tallinnan-matkan elokuussa ja analyysi-illan marraskuussa.

Alkuvuonna järjestetyn jäsenkyselyn vastauksista riittää ideoita myös vuodelle 2018, kun järjestäytynyt shakkitoiminta Lauttasaaressa täyttää 70 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti