7. elokuuta 2019

Sastamalan SM-joukkueblikstit 2019: LauttSSK 1

Joukkueblikstit pelattiin taas ties monennenko kerran ja muutamasta valitettavasta poisjäännistä (Saren, Heikkinen) huolimatta saimme jalkeille ihan mukavan joukkueen. Alkuerät onnistuivat meiltä liiankin hyvin, sillä lopulta päästiin (lue: jouduttiin) M-finaaliin! Siis jo toisen kerran perättäin seuran historiassa, viime vuonnahan tämä temppu tapahtui ekan kerran. Silloin jäimme kuitenkin finaalin vikaksi ja niin kävi tänäkin vuonna. Vaikka on todettava, että joukkueemme nuoremmat, Ashwin ja Petr, kylläkin yrittivät hienosti nostaa sijoitustamme. Pääsy SM-finaaliin ja 24.sija on kuitenkin hyvä suoritus kerholtamme, monta kovaa porukkaa jäi taaksemme.

LauttSSK 1:n tulokset:

La 3.8.2019, D-alkuryhmä
                  Pelo  Tulos  Suoritusluku
1. Seppo Aakio    2182  17/21  2264
2. Ashwin Kumar   2044  16     2147
3. Pekka Kauppala 2021  15½    2029
4. Petr Vesely    2013  15     1933

Su 4.8.2019, M-finaali
                        Tulos  Suoritusluku
1. Seppo Aakio          5½/23  2170
2. Ashwin Kumar         7      2142
3. Pekka Kauppala       4½     1958
4. Petr Vesely          9      2062

Päänahkojakin kuitenkin tuli ja nuoremmille lisäksi rutkasti kokemusta. Ashwin mm. voitti peräti kaksi kertaa IM Tero Kokkilan.

Itselläni oli finaalissa reippaasti yli puolet vastustajista kansainvälisiä tittelipelaajia (GM, IM, FM), mutta suunnilleen joka toinen kerta onnistuin kuin onnistuinkin nipistämään jotain muuta kuin nollan. Mm. remit Nybäckiä, Yrjölää, Liivaa, Anttilaa ja Purasta vastaan sekä pinna Nourolta. Mutta tällä kertaa sitten tavallisia mestaripelaajia vastaan tulikin pahemmin turpiin.

Ashwin pelasi lauantain alkuerässä loistavasti ja otti sunnuntaina M-finaalin lopussa aivan mahtavan loppukirin, mikä pelasti hänelle kokonaisuudessaan erinomaisen suorituksen: 4/5 viimeisistä peleistä ja vieläpä erittäin vahvoista pelaajista (vastustajien ka. 2230). Lopputuloksissa hän oli finaalin kakkospöydän 19:s, ja taakse jäi 5 kovaa pelaajaa.

Pekka aloitti lauantaina mukavalla plus-suorituksella, mutta sunnuntaina tuli liikaa nollia hyvistä asemista huolimatta. Vastustajat olivat joko kovia tai nopeita, tai sitten pelkästään kovia... Voitot kuitenkin Pulkkisesta ja Lindstedtistä sekä remit Franssilaa ja Laaksoa vastaaan.

Peterin tulos oli lauantaina hyvistä pisteistä huolimatta aavistuksen alle odotusten, mutta sunnuntain finaalissa hän oli selvästi paras pistemiehemme ja paransi suoritustaan roimasti ollen pöytänsä 17. jättäen taakseen peräti 6 peluria.

Muutoin kisat noudattivat (ehkä liiankin) tuttua kaavaa, heti pelien jälkeen ajo hotellille, joka tällä kertaa oli Hiittenharju. Kiva paikka muuten, mutta ravintola sulkeutui vastoin etukäteisinfoa heti kun saavuimme, joten aiottu illanistujainen jäi hieman torsoksi. Sitten nukkumaan ja ajo aamulla takaisin pelipaikalle. Unet kyllä maittoivat ja aamiainen oli erinomainen.

Ensi vuonna pelataan kuulemma Vaasassa. Eiköhän mennä sinnekin. Yksi ajatus olisi ehkä yrittää kasata voittavaa S65-joukkuetta, tähän kun näyttäisi olevan hyvät mahdollisuudet tämänkertaisten tulosten mukaan: paras S65-joukkue oli yllättäen vasta 1. sijoituskisan 15:s. Mutta katsotaan kun aika koittaa.

Kiitokset kaikille mukana olleille jännittävistä kisoista ja mukavasta seurasta!

Kirjoitti Seppo Aakio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti