22. heinäkuuta 2010

JSM-joukkueiden taustoja

Unohdin selittää edellisessä kirjoituksessani JSM 2010–2011 -turnauksen joukkueidemme kokoonpanojen taustat. Joukkueiden kapteeneina nimesimme joukkueet seuraavasti:

  • Joukkueiden pöytäjärjestys on pääsääntöisesti selolistan mukainen, kuten kaikissa joukkueturnauksissa.
  • Arvioimme Tommi Laaksovuoren hieman nykyistä selolukuaan vahvemmaksi, joten hän pääsee pelaamaan kakkosjoukkueeseen varapelaajana ennen kolmosjoukkueen pelaajia. Syynä olivat viime kauden näytöt: voittamalla kaikki pelinsä Tommi auttoi kakkosjoukkuetta nousemaan 2. divisioonaan.
  • Viime kauden kakkosjoukkueen runkopelaajat Timo Siikonen ja Tommi Laaksovuori nimettiin kakkosjoukkueen varapelaajiksi, koska kolmosjoukkue on tarkoitettu ensisijaisesti uusille jäsenille, jotta he pääsevät harjoittelemaan joukkuepelaamista, sekä niille vanhemmille jäsenille, jotka ovat pelanneet harvoin joukkueturnauksissa.
  • Ykkös- ja kakkosjoukkue pelaavat menestyäkseen sarjassa: niiden vähimmäistavoite on säilyä 2. divisioonassa. Sen sijaan kolmosjoukkue on farmijoukkue.
  • Joukkueiden kapteenit voivat nostaa menestyneitä pelaajia ylempiin joukkueisiin kauden aikana. Esimerkiksi kakkosjoukkueen varapelaaja Evgeny Sobenin nostettiin ensimmäisellä JSM-kaudellaan 2003–2004 ykkösjoukkueen alimmalle pöydälle, jossa hän ottikin kovan tuloksen 4/5. Sen jälkeen Evgeny on kuulunut ykkösjoukkueen vakiokokoonpanoon.
  • Jos hyvin käy, ykkös- ja kakkosjoukkueet saadaan koottua aina ensimmäiseksi nimetyistä 12 pelaajasta ja kolmosjoukkue lopuista 12 pelaajasta, joista moni ei ole pelannut vielä yhtään JSM-peliä tai on pelannut enintään pari peliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti