29. syyskuuta 2010

JSM: HaSS - LauttSK 3

Lauttasaaren Shakkikerho sai yli kymmenen vuoden tauon jälkeen jalkeille myös kolmosjoukkueen pelaamaan JSM -liigassa. Joukkueen kokoaminen oli jälleen kerran haasteellista, mutta lopputulos oli kuitenkin sikäli onnellinen, että saimme lopulta täyden joukkueen kokoon Hangon matkalle lauantaina 18.9., kun meillä oli sarjaohjelman mukainen vierasottelu maineikasta Hangon Shakkiseuran ykkösjoukkuetta vastaan.

Lähdimme matkaan Lauttasaaren kirkon parkkipaikalta hyvissä ajoin lauantaiaamuna uuden pelaajamme ja vahvistuksemme Riku Koivusalon henkilöautolla, ja kerkesimme perille juuri sopivasti pysähdyttyämme pienelle kahvitauolle Tammisaaressa matkan varrella. Saimme hyvin ystävällisen vastaanoton, ja varsinkin voileipätarjoilu oli erinomaisen hyvin järjestetty.

Itse pelit menivät seuraavasti:

HaSS - LauttSK 3

Magnus Österlund - Aaro Jalas (v) ½-½
Urpo Toivanen - Arto Heimonen (m) 1-0
Kurt Lindholm - Riku Koivusalo (v) 1-0
Erkki Repo - Mikko Laakso (m) ½-½
Svante Westerlund - Janne Kauppinen (v) ½-½

Ensimmäisenä päättyi Mikon peli, mikä pelkistyi varsin nopeasti tasapeliksi. Oma pelini kesti vain hieman pitempään, kun en hyväksynyt vastustajani ensimmäistä tasapelitarjousta 17. siirron kohdalla, kun minulla oli mielestäni tuossa vaiheessa vielä pientä asemallista etua laudalla, mutta kun hän toisti tarjouksensa neljä siirtoa myöhemmin, oli "etuni" jo huvennut aika selkeäksi tasa-asemaksi, niin suostuin sitten minäkin pisteen jakoon.

Seuraavaksi päättyi Arton peli, joka jo alusta lähtien eteni varsin teräviin jatkoihin, valitettavasti lopulta selkeästi vastustajan eduksi. Jäljellä olivat vielä Aaron ja Rikun pelit, jotka sitten jatkuivatkin vielä yli tunnin pitempään edellä kuvattujen pelien jälkeen. Aarolla oli pelin päättyessä lopulta tasapeliin siirtojen toistolla laudalla ainakin tilaetua, mutta ehkä se ei kuitenkaan olisi riittänyt voittoon asti... Ensikertalaisemme Riku oli joutunut huonompaan asemaan kuningassivustan avauduttua vastustajan upseerien hyökkäyksille, mutta hän jaksoi taistella kuitenkin varsin pitkään, ennen kuin peli lopulta väistämättömästi ratkesi meidän tappioksemme.

Lopputulos oli siis Hangon voitto 2-0 (kolme tasapeliä), mutta olimme kuitenkin joukkueena kohtuullisen tyytyväisiä, sillä etukäteen Hangon joukkue oli meitä paperilla huomattavasti vahvempi, ja varsinainen rökäletappiokin olisi ollut hyvin mahdollinen. Paluumatkalla Helsinkiin vallitsi kohtuullisen myönteinen tunnelma, tästä on hyvä jatkaa myös kolmosjoukkueen kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti