15. marraskuuta 2010

Virallisia lainauksia

Simo Frangén kertoi shakkiharrastuksestaan Suomen Shakissa 2/2010. Ei ihme, että Alivaltiosihteeri on veistellyt shakista vuosien varrella:

Shakkiammattilaiset vaativat suurempia siirtosummia.
Shakkikerhon tulipalon syy selvisi: puolet pelaajista oli käsitellyt valkeita huolimattomasti.
Tietokone jo lähes ihmisälyn veroinen – venäläinen shakkitietokone osaa heitellä nappuloita seinille hävityn pelin jälkeen.

Kasparov vs. leipäkone oli ajankohtainen 1990-luvun puolivälissä:

– Täällä valtakunnallistoimittaja Eino-Mies Porkka-Koski ja ihmisen voitto koneesta! Nimittäin: täällä Philadelphian messukeskuksessa päättyi juuri shakin istuvan maailmanmestarin Garri Kasparovin haasteottelu Philipsin Blue toast -leipäkonetta vastaan! Ja ihminen voitti leipäkoneen 4–2!
Helppo se nyt on hymyillä, mutta sunnuntaina oli mennä shakinystävillä jauhot suuhun, kun Kasparov yllättäen hävisi ensimmäisen pelin leipäkoneelle saamatta syödyksi yhtään nappulaa! Toisessa pelissä valkoisilla pelannut Kasparov sen sijaan paahtoi täysillä, eikä leipäkone mahtanut mitään hänen neliratsupelilleen!
Jatkossakin Kasparov oli ylivoimainen, vaikka Philipsin Blue toast -leipäkone leipoo 100 miljoonaa sämpylävaihtoehtoa sekunnissa! Ihmiskunta voi huokaista helpotuksesta: ihminen on yhä älykkäämpi kuin leipäkone! Ja Garri Kasparov on yhä leipälautojen hallitseva maailmanmestari! Täällä Eino-Mies Porkka-Koski, E2. Siirrän lähetyksen studioon E4!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Shakkihuumori kukkii myös chessgames.comissa. Sivustolta löytyvälle pelille voi ehdottaa kuvaavaa nimeä. Äänestyksessä parhaiten pärjänneet nimetyt pelit saavat kunnian tulla julkaistuksi päivän pelinä.

Pari esimerkkiä:

Aron Nimzowitsch vs Akiba Rubinstein
"The Knight who says Nh1!"
Dresden 1926 English Opening: Symmetrical. Three Knights Variation (A34) 1-0
http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1007481

Jon Ludvig Hammer vs Magnus Carlsen
"Can't Touch This"
http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1269885

Lähetä kommentti