31. joulukuuta 2011

Kansainvälinen vuosi 2011

Tänä vuonna keskityimme Lauttasaaren Shakkikerhossa perustoimintaamme pelaamalla shakkia vuoden jokaisena keskiviikkona. Järjestimme myös nopean shakin cupin kahdesti ja pitkän pelin mestaruusturnauksen sekä osallistuimme joukkueiden SM- ja HM-turnauksiin. Kevään seloturnaukseemme tuli ensimmäistä kertaa yli 40 pelaajaa.

Järjestimme muutaman harjoitusturnauksen ja opetustilaisuuksia aloitteleville pelaajille. On ollut mukava huomata, että viime aikoina yhä useampi shakkikerho on alkanut järjestää toimintaa aloittelijoille.

Kerhomme jäsenmäärä on kasvanut nopeasti kolmessa vuodessa: 19 (vuoden 2008 lopussa), 22 (2009), 27 (2010). Ja taas tuli ennätys: jäseniä on nyt 33. Saammekohan kokoon nelosjoukkueen joukkueiden SM-turnaukseen ensi syksynä. Yhtä monta on Etelä-Vantaalla ja Itä-Helsingillä, enemmän vain Helsingin Shakkiklubilla, Matinkylällä, Tammer-Shakilla ja Joensuulla.

Kerhoilloissamme käy kiitettävästi vierailijoita: vasta-alkajia, toisten kerhojen pelaajia, juuri Helsinkiin muuttaneita. Kerhoomme liittyi peräti neljä ulkomaalaista; jokainen kertoi löytäneensä blogimme englanninkielisen esittelysivun. Suomen ja englannin lisäksi olen kuullut kerhoilloissamme ainakin venäjää, ruotsia, viroa, saksaa, ranskaa, portugalia.

Koska Lauttasaaren Shakkikerho on kasvanut kovasti viime vuosina, joku ehdotti vitsinä, että voisimme muuttaa nimemme Länsi-Helsingin Shakkikerhoksi (L-HSK). Tai miltä kuulostaisi Helsinki International Chess Club (HICC).

Hyvää uutta shakkivuotta 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti