1. marraskuuta 2012

Lauttasaaren mestari 2012: Eero Patola

Lauttasaaren mestaruusturnaus (LM) pelattiin tänä vuonna 15. kerran. Turnaus on järjestetty joka vuosi vuodesta 1998 lähtien, alun perin nimellä Lauttasaaren avoin mestaruus. Se pelataan normaalishakin miettimisajoin, yksi peli kuussa maalis-lokakuun aikana.

Aiempina vuosina turnaus on pelattu yhdessä ryhmässä, mutta paritus on synnyttänyt joskus kiivasta keskustelua. Tänä vuonna turnauksen pelaajat jaettiin kolmeen kuuden hengen tasoryhmään, jotta saatiin täyskierrosturnaus ja tasaisempia pelejä.

A-ryhmän kärkitulokset:

  1. Eero Patola (KäpSK, 4½/5)
  2. Evgeny Sobenin (2½)
  3. Jyrki Heikkinen (2½)

B-ryhmän voittaja Mika Niemelä (HyvSK, 4/5) ja C-ryhmän voittaja Arto Heimonen (4/5) saivat palkinnoksi shakkikirjan. He nousevat ylempään ryhmään ensi vuonna.

Voittaja ja pokaali

Eero oli ylivoimainen A-ryhmässä, ja taakse jäivät edellisvuosien voittajat Evgeny (mestari 2010–2011) ja Jyrki (mestari 2006–2009). Vuosituhannen vaihteessa Eero lahjoitti turnaukseen kiertopalkintopokaalin, joka nyt lopulta palasi lahjoittajalleen. Lähellä se oli jo vuonna 2003, jolloin Eero jäi vertailussa hopealle Arto Lehdon (mestari 2002–2005) jälkeen.

Turnauksen yksityiskohtaiset tulokset ovat tulospalvelussamme ja lähes kaikki pelit PGN-arkistossamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti