18. maaliskuuta 2020

Shakkia koronan aikaan

Valtioneuvoston suosituksesta lähipeliturnaukset ja muut ei-välttämättömät lähikontaktit on laitettu jäähylle, mutta shakkiakin voi pelata etänä. Netistä löytyy lukemattomia palveluita, joiden välityksellä on mahdollista pelata shakkia yhden minuutin pikapelistä aina kuukausia kestävään "kirjepeliin" asti.

Pari tunnetuinta palveluntarjoajaa lienevät chess.com ja lichess.org. Näiden servereitä voi käyttää siirtojen välittämiseen vapaavalintaisella peliajalla. Chess.comin serverille annetaan peliminuutit ja sekunnit, sekä mahdollinen inkrementti. Lisäajan asettaminen tietyn siirtomäärän jälkeen ei ole mahdollista. Lichessin pikapeli-asetus sallii enintään 180 minuutin peliajan per pelaaja.

Valitsemaansa palveluun kannattaa tehdä oma pelaajatili, jolloin on helppo sopia pelitreffit haluamansa vastustajan kanssa.

P.S. Huomaa myös, että käynnissä olevaa kandidaattiturnausta (17.3.–3.4.2020) pystyy seuraamaan Youtube.comista useamman livestreamin välityksellä. Lisätietoja turnauksesta ja sen aikataulusta worldchess.comin kandidaattisivustolta.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

LM-peli palvelimella? Parempi ohjelma voittakoon!

Lähetä kommentti