29. joulukuuta 2021

Vuoden 2021 tapahtumia

Lähishakkia koko vuosi

Alkuvuonna 2021 LauttSSK oli ainoita shakkikerhoja, joka pelasi lähishakkia viikoittain. Kerhohuoneemme oli kiinni vain 2 viikkoa huhtikuussa, koska Lapinlähden Lähde oli suljettu.

Kesällä shakkielämä vilkastui, kun muutkin alkoivat järjestää tapahtumia. Myös LauttSSK:n kilpailuihin tuli enemmän osallistujia: pikashakin mestaruuskilpailussamme Seurasaaressa heinäkuussa oli 16 ja syksyn peli-illoissamme parhaimmillaan yli 10 pelaajaa.

Järjestimme kaikki suunnitellut kilpailut vuoden aikana, muun muassa syys–lokakuussa 2 selokilpailua, joiden yhteydessä aloittelijakisan. Pitkän pelin mestaruuskilpailun ja syyscupin pari viimeistä peliä tosin venähtivät ensi vuoden puolelle.

Joukkuekilpailuja pelattiin lähinnä syksyllä:

  • JSM 2020–2021. Ykkösjoukkueellemme jäi vielä 2 ottelua alkuvuodelle 2022. Kakkosjoukkueemme ehti pelata kautensa jo helmikuussa, kolmosjoukkue syyskuussa 2021.
  • Joukkueiden nopean shakin SM pelattiin joulukuussa, mukana oli reilut 100 pelaajaa.

Lisää: LauttSSK-kerhokilpailujen tulokset 2021.

Matalakynnyksinen shakkiseura

Peli-illoissamme taisi käydä vierailijoita suhteellisesti enemmän kuin ikinä: kuukausipikapeleihin osallistui ⅓ LauttSSK:n jäseniä, ⅓ muiden kerhojen jäseniä, ⅓ ulkomaalaisia vierailijoita.

Madalsimme kynnystä entisestään (ei shakkikelloja, ei yli 1400-vahvuisia pelaajia) syksyllä, kun aloimme järjestää shakin alkeisopetusta Lauttasaaren kirjastossa keskiviikkoisin. Mukana oli viikoittain 5–10 aloittelijaa, kaikkiaan vierailemassa kävi yli 30 henkeä, joista ⅓ koululaisia, ⅓ naisia, ⅓ miehiä. Shakkiopetus jatkuu 2.2.2022 klo 17.

Näillä näkymin peli-iltamme palaa Lauttasaaren kirkolle – uusittuihin kerhotiloihin – huhti–toukokuun 2022 vaihteessa. Jos on tilaa, myös shakkiopetus siirtynee kirkolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti