4. elokuuta 2024

SM-blikstit 2024

Joukkuepikashakin SM-turnaus Helsingin Kaapelitehtaalla 3.-4.8.

Perinteisen kilpailun 60. juhlaturnaus pelattiin Helsingissä ja järjestäjänä toimi ensikertalainen Helsinki Street Chess. Järjestelyt vietiin läpi kunnialla ja HSC:n toimitsijatiimin hyväntuulista tekemistä oli ilo seurata sivusta myös osallistujana. Tervetullut kokeilu miettimisajan muuttamisesta inkrementilliseen vaikutti saaneen hyvän vastaanoton ja turnaus sujui sen osalta ilman suurempia soraääniä.

LauttSSK 4:n urakka alkoi erittäin nihkeällä lauantailla, jossa ei paljon pisteitä ropissut. Vakiokokoonpanon vahvistukseksi oli tänä vuonna saatu nuori pelaajamme Emil, jonka kehittyminen on ollut erittäin nopeaa. Emil pelasi kunniakkaasti ykköspöydällä ja oli vähällä silputa tietämättään jopa suurmestarin. Päivän pelit etenivät kuitenkin kokonaisuutena joukkueemme osalta erittäin huonosti, eikä jälkianalyyseissä löytynyt tälle mitään yksittäistä selittävää tekijää.

LauttSSK 4 - Oikealla 4. pöytä Valli, Paasonen, Kauppinen ja Horttanainen

Sunnuntaina pääsimme pelaamaan tasaisempia pelejä ja napsimme pisteitä lupaavaan tahtiin. Ykköspöydällä aseman käsittelystä oli aistittavissa boamaisia piirteitä, joka kertoo kyvystä oppia ja varioida pelityyliä vastustajan heikkouksia hyödyntäen. Janne nakutti kakkospöydällä pisteitä niin innokkaasti, että hävisi vain yhden pelin koko päivänä. Kolmosella minä, treenin ja rutiinin puutteesta kärsineenä, pelasin yli 50% tuloksen, jota voi olosuhteisiin nähden pitää hyvänä saavutuksena. Kari toimi nelosen työjuhtana ja pienestä aamu-unisuudesta huolimatta kerrytti kelvollisen pistesaaliin joukkueen menestystä tukemaan. Viime vuoteen verrattuna turnaus meni osaltamme hieman alavireisesti, mutta vältyimme isommilta onnettomuuksilta. Monenlaisia ajankäytöllisiä haasteita on tarjolla tulevaisuudessakin, mutta tuskin olen kovin väärässä kun uskallan arvata, että ensi vuonna kasataan suurin piirtein sama porukka Tampereelle.

                           
LauttSSK 1 - Oikealla 1. pöytä Aakio, Kumar, Heikkinen ja Kauppala

    
LauttSSK 2 - Vasemmalla 1. pöytä Pystynen, Lehtinen, Lindholm ja Kaarlonen


LauttSSK 3 - Oikealla 1. pöytä Rantanen, Piippo, Nyrhinen ja Männistö
    
                                    
LauttSSK 5 - Oikealla 1. pöytä Dahal, Ilkka, Koivusipilä ja Mäntsälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti