Toimintakertomus 1999

Kerho on kokoontunut keskiviikkoisin Lauttasaaren kirkon D-portaan kerhohuoneessa. Kerhoilloissa on ollut keskimäärin 10 pelaajaa.

Jäsenmaksun maksaneita oli 13. SKSL:lle maksettiin 20 jäsenen mukaan à 20 mk.

Kerhon talous on hyvässä kunnossa, varsinkin kun saimme Lauttasaaren säätiöltä 3.000 mk. Tilillä on tällä hetkellä 2.000 mk. Oravan (eli kerhoiltojen vapaaehtoisavustuksen) tuotto on ollut vähäinen: 450 mk.

Hallituksen jäsenet olivat puheenjohtaja Mikko Laakso, varapuheenjohtaja Janne Kauppinen, Rahastonhoitaja Timo Joutsivuo, sihteeri Reijo Rautio sekä muut jäsenet Arto Lehto ja Jyrki Heikkinen. Hallitus kokoontui kolme kertaa. Tilintarkastaja oli Aaro Jalas ja varatilintarkastaja Simo Valkeajärvi.

Kirkon vahtimestarille kerättiin perinteinen jouluraha. Pikkujoulut pidettiin Piratin kabinetissa, jossa pelasimme 5 + 5 minuutin pikkujouluturnauksen.

Kerhon historiikki 50 + 1 vuotta valmistui huhtikuussa Timo Joutsivuon ja Arto Lehdon ansiokkaalla uurastuksella.

Varsinainen pelitoiminta

Kerho on mukana kahdella joukkueella joukkueiden SM-kisoissa kaudella 1999–2000. Kerhon ykkösjoukkue pelaa ensimmäistä kertaa I divisioonassa, mikä on kaikkien aikojen paras saavutus – toistaiseksi. Kaikki kaudella 1998–1999 saadut pisteet olivat tärkeitä; paras henkilökohtainen tulos oli Jyrki Heikkisen 5/5. Kun yksi kierros on pelaamatta, ykkösjoukkueen säilyminen I divisioonassa ei ole vielä täysin varma. Kakkosjoukkue jää ensi kaudelle III divisioonaan.

Joukkuepikapelin SM-kisat pidettiin Porissa elokuussa. 198 joukkueen joukossa ykkösjoukkueemme (Jyrki Heikkinen, Matti Rantanen, Seppo Järvinen, Raimo Kohvakka) sijoitus oli 57., kakkosjoukkueemme (Timo Joutsivuo, Janne Kauppinen, Mikko Piippo, Jyrki Heinämäki) 167.

HSL:n 15 + 15 minuutin turnaukseen osallistuimme keväällä kahdella kuusimiehisellä joukkueella. Ykkösjoukkue säilyi B-ryhmässä, kakkosjoukkue voitti E-ryhmän ja nousi D-ryhmään.

HSL:n 5 + 5 minuutin turnauksessa 28.10. ykkösjoukkueemme Jyrki Heikkinen, Matti Rantanen, Raimo Kohvakka ja Timo Joutsivuo voitti 2. sijoitusryhmän ja nousi 1. sijoitusryhmään. Mainittakoon Kohvakan tulos 13½ / 14.

Timo Joutsivuo voitti Helsingin mestaruusturnauksen A-ryhmän tammikuussa 2000 tuloksella 7½ / 9 ja nosti selojaan kerralla 117 pistettä 1990:een.

Matti Rantasen ja Janne Kauppisen Irlannin-yhteydet mahdollistivat kerholle sen ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen. Tom Clarke pelasi ykkösjoukkueen ykköspöydällä JSM:n marraskuun 1999 kaksoiskierroksella ja helmikuun 2000 kierroksella. Pistesaalis oli hyvä 2/3. Marraskuussa Tom antoi simultaaninäytöksen kerhoillassa ja sai tuloksen 6½ / 8. Pistemenetykset olivat hävio Arto Lehdolle ja tasapeli Vesa Jouhkia vastaan.

Tammikuussa 1999 Arto Lehto saavutti 2050 selopisteen rajan eli on nyt mestariehdokas.

Kerhon omat turnaukset

Kerhoturnaukset pelattiin kevät- ja syyskaudella. Kevätturnauksen A-ryhmän voitti Timo Joutsivuo, B-ryhmän Matti Rantanen, C-ryhmän Mikko Piippo ja D-ryhmän Timo Siikonen. Syysturnauksen A-ryhmän voitti Matti Rantanen, B-ryhmän Kauko Kaiju, C-ryhmän Timo Siikonen, D-ryhmän Seppo Järvinen.

Kerhon 2. avoin mestaruusturnaus pelattiin maalis-lokakuussa. Seitsemän jännittävän kierroksen jälkeen voiton vei Arto Lehto (6/7), toinen oli Seppo Järvinen (5½) ja kolmas Kauko Kaiju (5).

Kuukausipikapelit jatkuivat Grand Prix -kisana (GP). Voiton vei Arto Lehto (66.7), toinen oli Jyrki Heikkinen (63) ja kolmas Matti Rantanen (33.5).

25 + 25 minuutin Piratti-turnaukset pelattiin 22.5 ja 11.12., jälkimmäinen tosin ensimmäistä kertaa Smörrebröd-nimisessä ravintolassa Seston talossa. Smörrebrödissä voiton jakoivat Seppo Järvinen, Timo Joutsivuo ja Kauko Kaiju.

Perinteinen Seurasaari-turnaus pelattiin 4.8. Voiton jakoivat Mikko Piippo ja Matti Rantanen (8½ / 13).

Reijo Rautio, 16.2.2000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti