Toimintakertomus 2000

Hallituksen kokoonpano: puheenjohtaja Jyrki Heikkinen, varapuheenjohtaja Janne Kauppinen, rahastonhoitaja Timo Joutsivuo, sihteeri Reijo Rautio, muut jäsenet Mikko Laakso ja Kim Paasonen sekä varajäsen Arto Lehto.

Varsinainen pelitoiminta

JSM 1999–2000. Kerhon ykkösjoukkue vakiinnutti paikkansa joukkueiden SM-kisojen I divisioonassa kaudella 1999–2000 sijoittumalla kolmanneksi kahdeksan joukkueen lohkossa.

Tilastoja kaudesta:

• Vierasmatsit (PoKS I, VantS I, LprSK I) menivät upeasti: 5/6 (2+, 1=). Kotimatseissa (Garde 2, KarhTS 1, JoeSK 2, HSK 2) oli parantamisen varaa: 3/8 (1+, 1=, 2–).
  • Yli 50-prosenttisen tuloksen ottivat Tom Clarke (2½ / 4), Pekka Kauppala (5/7) ja Reijo Rautio (3½ / 6).
  • Kaikki kakkosjoukkueesta lainatut pelaajat ottivat vähintään 50-prosenttisen tuloksen: Reijo Rautio (käytännössä ykkösjoukkueen vakiokalustoa), Timo Siikonen, Raimo Kohvakka ja Mikko Piippo.
  • Kun mestaruussarjassa pelasi 10 joukkuetta ja I divisioonassa oli 3 lohkoa, kolmanneksi sijoittuminen lohkossamme tarkoittaa, että LauttSK on Suomen 19 parhaan joukkueen joukossa!
  • Lopputulokset ja pelit ovat ShakkiNetin sivuilla.

Joukkuepika-SM. Saimme kokoon kaikkien aikojen kovimmat joukkueemme Helsingissä 12.–13.8. pelattuihin joukkuepikashakin SM-kisoihin:

• LauttSK 1: Tom Clarke, Pekka Kauppala, Jyrki Heikkinen, Arto Lehto (selokeskiarvo 2100)
  • LauttSK 2: Seppo Järvinen, Raimo Kohvakka, Matti Rantanen, Janne Kauppinen (selokeskiarvo 1920)
  • LauttSK 3: Timo Siikonen, Reijo Rautio, Lauri Mikkola, Simo Valkeajärvi (selokeskiarvo 1830)

Ykkösjoukkueen lauantain vähimmäistavoite oli päästä sijoille 4–6 eli 1. sijoitusryhmään, ja jotkut puhuivat jopa kolmen joukkoon pääsemisestä eli mestaruusryhmästä. Lopullinen sijoituksemme oli 6:s vain 2½ pistettä edellä 7. sijaa ja 9½ pistettä jäljessä 3. sijasta. Kakkosjoukkue meni 3. sijoitusryhmään ja kolmosjoukkue 5. sijoitusryhmään.

Ykkösjoukkue sijoittui 1. sijoitusryhmässä 10:nneksi (27 joukkueesta). Kokonaissijoitus 37:s on 10 sijaa parempi kuin LauttSK:n aiempi ennätys! Tom aloitti sunnuntaina huikeasti 9/10 ja tekikin ykkösjoukkueen parhaan pöytätuloksen 16.5 / 26. Tom sai pikapeliluvuksi 2217. Pelasimme myös joukkueena erittäin tasaisesti: lauantaina pöytätulokset olivat 1½ pisteen ja sunnuntaina 3 pisteen sisällä. Kakkosjoukkue jäi 3. sijoitusryhmän hännille, mutta kolmosjoukkue otti upeasti 5. sijoitusryhmän 3. sijan. Tulokset ovat Shakkikodin sivuilla.

HSL 15. Saimme kasattua huhtikuiseen HSL:n 15 minuutin turnaukseen kaikkien aikojen ykkösjoukkueen, jossa kolmen ylimmän pöydän pikapelivahvuus oli luokkaa 2100 ja kolmen alimman hieman alle 2000: Pekka Kauppala, Jyrki Heikkinen, Arto Lehto, Vesa Jouhki, Matti Rantanen, Seppo Järvinen.

Kapteenina Arto otti esimerkillisesti 5½ / 6 ja siivitti joukkueen toiseksi, joten nousimme ensi vuodeksi A-ryhmään. Kakkosjoukkue säilyi D-ryhmässä.

Yritteliäästä (lue: hullunrohkeasta) esimerkistä käynee peli Jyrki Heikkinen – Tuomas Niemelä (KäpSK 1), joka julkaistiin Tom Purserin Blackmar–Diemer Gambit -sivuilla.

HSL 5. Lokakuussa pelatussa joukkuepikashakin Helsingin mestaruusturnauksessa molemmat joukkueemme sijoittuivat keskikastiin. Ykkösjoukkueemme Jyrki Heikkinen, Reijo Rautio, Seppo Järvinen ja Matti Rantanen sai 1. sijoitusryhmässä tuloksen 29½ / 52 (14 joukkuetta). Kakkosjoukkueemme Timo Siikonen, Raimo Kohvakka, Timo Joutsivuo ja Janne Kauppinen sai 2. sijoitusryhmässä tuloksen 15½ / 32 (9 joukkuetta).

Kerhon omat turnaukset

Avoin mestaruusturnaus. 16 pelaajaa osallistui kerhon 3. avoimeen mestaruusturnaukseen, joka pelattiin maalis-lokakuussa. Mitalisijat veivät Jyrki Heikkinen (6/7), Reijo Rautio (5), Kauko Kaiju (4½).

Kerhoturnaus. Kevään kerhoturnauksen ryhmävoittajat olivat Matti Rantanen (A), Jyrki Heikkinen (B), Seppo Järvinen (C), Janne Kauppinen (D). Syksyn ryhmävoittajat olivat Jyrki Heikkinen (A), Kim Paasonen (B), Kimmo Turtiainen (C).

Grand Prix. Kuukausipikapelien kisan voiton vei Jyrki Heikkinen, toinen oli Matti Rantanen, kolmannen sijan jakoivat Raimo Kohvakka ja Arto Lehto.

Piratti-turnaus. Kauko Kaiju oli vuoden pirattilainen voittamalla molemmat 25 minuutin Piratti-turnaukset (20.5. ja 2.12.).

Seurasaari-turnaus. Joukkuepikashakin SM-kisoja edeltävänä keskiviikkona (9.8.) pelattiin perinteisesti Seurasaari-turnaus. Mukana oli 11 pelaajaa, joista voiton vei Jyrki Heikkinen.