Toimintakertomus 2002

Hallituksen kokoonpano: puheenjohtaja Jyrki Heikkinen, varapuheenjohtaja Janne Kauppinen, rahastonhoitaja Timo Joutsivuo, sihteeri Reijo Rautio, muut jäsenet Kim Paasonen ja Vesa Jouhki (kerhon isäntä) sekä varajäsen Arto Lehto.

Joukkueturnaukset

JSM 2001–2002. Ykkösjoukkueen taistelu 2. divisioonan lohkon 1 voitosta loppui käytännössä toisella kierroksella, kun hävisimme Hyvinkäälle, joka lopulta voittikin lohkon.

Kakkosjoukkue taisteli hienosti 3. divisioonan lohkon 2 voitosta, mutta viimeisen kierroksen 4–0-voittokaan HSK 7:stä ei riittänyt, vaan lohkovoitto jäi maalin päähän:

X 2         5  2 3 0   11–7   7
LauttSK 2 5 3 1 1 12–9 7

Joukkuepika-SM (3.–4.8.). Olimme mukana kahdella joukkueella joukkuepikashakin SM-kisoissa Kurikassa. Ykkösjoukkueessamme (selokeskiarvo 2055) pelasivat Tom Clarke, Jyrki Heikkinen, Matti Rantanen ja Raimo Kohvakka. Tavoitteemme oli päästä kuuden joukkoon kahden edellisvuoden tavoin, mutta jäimme puolen pisteen päähän ja päädyimme toiseen sijoitusryhmään. Mestaruusryhmään pääsy jäi vain 8 pisteen päähän. Matti pelasi hienon tuloksen 17/22.

Sunnuntaina voitimme sijoitusryhmämme ylivoimaisesti tuloksella 62/92 eli kokonaissijoitukseksi tuli 49. Seuraavilla sijoilla olivat TSY 1 (57) ja Aatos 2 (53). Tom ja Jyrki ottivat tuloksen 17½/23, joka riitti myös kakkospöydän pöytäpalkintoon. Tomin loppukiri oli vakuuttava: 11½/12.

Kakkosjoukkueessamme (selokeskiarvo 1868) pelasivat Reijo Rautio, Seppo Järvinen, Timo Siikonen ja Janne Kauppinen. 4. sijoitusryhmän 10. sija teki kokonaissijoitukseksi 106. Seppo oli joukkueen paras molempina päivinä ja teki historiaa voittamalla suurmestari Jouni Yrjölän.

Eniten vahvuuslukuaan nostivat Matti ja Seppo, jotka rikkoivat ensi kertaa 2000 pisteen rajan, joten kerhossamme on nyt kuusi yli 2000-vahvuista pikapelaajaa.

HSL 15 (9.4.). Ykkösjoukkueemme sijoittui HSL:n varttien A-ryhmässä 5:nneksi. 7 matsista voitimme 3, hävisimme 3 ja pelasimme yhden tasan. Kaksi alinta pöytäämme takasivat hyvän tuloksen: Raimo Kohvakka otti 5½ ja Reijo Rautio 4½. Ylimmillä pöydillä pelasivat Pekka Kauppala, Jyrki Heikkinen, Matti Rantanen ja Timo Joutsivuo.

Paras jossittelu: Jos olisimme voittaneet SSK 2:n sen sijaan että hävisimme heille 2½–3½, olisimme sijoittuneet toiseksi ja nousseet ensi vuoden mestaruusryhmään!

LauttSK 2 ei noussut alimmasta D-ryhmästä.

Joukkuepikashakin Helsingin mestaruus (14. ja 15.10.). Viime vuonna Lauttasaaren shakkikerhon ykkösjoukkue nousi ensimmäistä kertaa joukkuepikashakin Helsingin mestaruuskilpailujen mestaruusryhmään – kaksi vuotta sen jälkeen, kun olimme nousseet ensimmäistä kertaa A-ryhmään. 16 joukkueen mestaruusryhmässä sijoituimme hienosti 9:nneksi. Edellämme olivat vain isojen kerhojen ykkösjoukkueet (Garde, HSK, MatSK, EtVaS, SSK) sekä kolme I-HSK:n joukkuetta.

Joukkueemme Jyrki Heikkinen, Matti Rantanen, Pekka Kauppala ja Seppo Järvinen jäi alle 50-prosenttisen tuloksen: 27/60. Seppo teki parhaan henkilökohtaisen tuloksen: 8/15. Yksittäisistä matseista makoisin oli niukka häviö (1½–2½) mestaruuden voittaneelle Garde 1:lle. Pekka voitti näyttävästi Thomas Ristojan.

Kakkosjoukkue joutui kovaan kastiin, kun Velhot ja uudelleen koottu Aatos jyräsivät A-ryhmässä.

Kerhon omat turnaukset

Avoin mestaruusturnaus. Kerhon pääturnaus pelattiin tuttuun tapaan JSM-tauolla maalis-lokakuussa. Tulokset:

16. Pauli Kiviaho 0 (21½)

Cup. Koska kerhoturnaukseen osallistui viime vuosina aina vain vähemmän pelaajia, sen tilalla keksittiin kokeilla cup-turnausta. Mukaan tuli heti 16 pelaajaa. Finaalissa Jyrki Heikkinen voitti Seppo Järvisen 3–1. Jyrki voitti matkalla finaaliin Raimo Kohvakan, Mauno Kankaan ja Matti Rantasen; Seppo voitti Timo Joutsivuon, Reijo Raution ja Kauko Kaijun.

Syksyn cupissa oli myös 16 pelaajaa. Finaalissa Jyrki Heikkinen voitti Kauko Kaijun 2–0. Jyrki voitti semifinaalissa Matti Rantasen, Kauko voitti Simo Valkeajärven.

Grand Prix. Kuukausipikapelisarjan kärkikolmikko oli 1. Jyrki Heikkinen, 2. Matti Rantanen, 3. Kauko Kaiju.

Piratti-turnaus (25.5. ja 23.11.). Toukokuun turnaus pelattiin ajoilla 15'02. Paikalla oli viisi pelaajaa, voiton jakoivat Jyrki Heikkinen ja Kauko Kaiju (3½/4).

Marraskuun turnaus pelattiin ajoilla 10'05. Tulokset: 1. Kauko Kaiju (4/4), 2. Jyrki Heikkinen (3), 3. Matti Rantanen (2), 4. Kimmo Turtiainen (1), 5. Reijo Rautio. Kaukolle ei ole löytynyt voittajaa Piratti-turnauksissa ainakaan kolmeen vuoteen!

Seurasaari-turnaus (31.7.). Kesän helteisimmän viikon ansiosta mukaan tuli 18 pelaajaa – puolet lauttasaarelaisia, puolet muualta – joten kyseessä oli kerhon suurin turnaus vuosikausiin. Tulokset: