Shakkisiirtojen oppiminen
Noin kuusivuotiaana opin siirrot isältäni.
Kuinka usein pelaat shakkia?
Noin kerran kaksi viikossa netissä + silloin tällöin joukkuepelejä.
Shakkikerhoon liittyminen
1998 aloin pelaamaan viikonlopputurnauksia ja liityin "epäviralliseen" Kallion Handelin shakkikerhoon. Pian sen jälkeen liityinkin sitten Gardeen. Noin 2004 vaihdoin ESK:hon Espooseen muuton jälkeen, jossa viihdyinkin reilun 12 vuoden ajan, kunnes nyt siirryin viimein Lauttasaaren shakkikerhoon ensisijaisesti sijainnin vuoksi. Aloitin uudessa työpaikassa Larussa 2016 helmikuussa, ja asun muutenkin nykyään lähimaastossa keskustassa.
Saavutukset shakissa
Ensimmäisenä tulee mieleen ensimmäisen luokan pelaajan tittelin saavuttaminen. Toivottavasti isommat saavutukset vielä edessä.
Paras peli
Eipä taida olla mitään erityisen mieleen jäännyttä peliä toistaiseksi.
Makea voitto
2016 joukkueiden SM-blixteissä Talissa pääsin tekemään hauskan matin joka muistutti pussimattia, mutta ei ollut aivan sellainen. Ensin daamin uhraus g8-ruutuun shakaten mustan kunkkua h8:ssa, ja tornin lyötyä daamin ratsu siirtyi h6:sta f7-ruutuun matittamaan kunkun, joka ei omien nappuloiden estäessä olisi päässyt muualle kuin h7:ään, johon ei kuitenkaan päässyt enää, koska samalla paljastui shakki valkean h-linjalla olevalle tornille.
Onnekas voitto
Niitä on niin paljon, että ei ole mitään erityistä jäänyt mieleen.
Katkera tappio
Sama kuin onnekkaiden voittojen kanssa.
Pahin munaus
Niitäkin niin runsaasti, että ei osaa valikoida.
Unohtumaton shakkikokemus
Shakkiareenalla näin jokunen vuosi sitten legendaarisen Kasparovin paikan päällä pelaavan simultaania.
Arvokkaimmat päänahat
Ei ainakaan vielä mitään mainitsemisen arvoista.
Avausvalikoima
Nuorempana valkeilla enimmäkseen e4. Vanhemmiten enemmän d4-, c4- ja Rf3-avauksia. Mustilla suosin sisilialaisen eri variaatioita vastauksena e4:ään ja slaavilaista d4:ään. Yleensä näillä ei ole joutunut kovin suljettuihin asemiin, jotka tuntuvat melko tylsiltä.
Pelityyli
Miellän itseni aika monipuoliseksi pelaajaksi. Asemallinen hinkkaus luonnistuu siinä missä taktisetkin ilotulitukset. Ehkä heikoimmat osa-alueet ovat avaukset ja varhainen keskipeli.
Miettimisaika
Blixtissä 3'+02", koska inhoan yli kaiken ajalla voiton hinkkaamista. Klassisessa 90 min. + 30 sekuntia per siirto alusta lähtien samasta syystä, sekä sen takia, että ei tarvitse arpoa, koska 40. siirto oikein tulee. Muutenkin inkrementin käyttö on nykyaikaa ja vähentää radikaalisti ärsyttäviä TUOMARI-huutoja lähistöllä. Lisäksi useammin se pelillisesti parempi pelaaja voittaa näillä ajoilla.
Shakkimotto
Parempi hävitä sankarillisesti pelaamalla kuin voittaa säälittävällä ajan hinkkaamisella.
Shakki-idolit
Kasparov ja Carlsen, jotka ovat legendoja ja erittäin viihdyttäviä pelaajia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti