26. maaliskuuta 2017

Amatööriturnauksen 18.3.2017 tulokset

Shakin amatööriturnaukseen Shakkiareenalla 18.3.2017 tuli neljä osanottajaa: Kaj Green (edellisen turnauksen voittaja), Aleksej Leppänen, Petri Laakso ja Lasse Rehn (shakkivalmennettavani).

Koska pelaajia oli vähän, pelattiin kaksinkertainen sarja, siis 6 kierrosta. Turnaus oli jännittävä ja mielenkiintoinen, koska kaikki saivat pelata toisiaan vastaan molemmilla väreillä. Ratkaisu meni viimeiselle kierrokselle. Tuolloin oli jo selvää, että Rehn oli ulkona mitaleilta ja Green häviäisi vertailussa Leppäselle. Mikäli Laakso olisi hävinnyt Greenille ja Leppänen voittanut Rehnin, kulta olisi mennyt selvin numeroin Leppäselle.

Laakso onnistui kuitenkin voittamaan pelinsä, minkä jälkeen jännitettiin viimeistä peliä Leppänen–Rehn. Jos Leppänen olisi voittanut, kultamitalista olisi pelattu uusintaottelu tasapisteisiin ja keskinäisissä peleissään tasatulokseen 1–1 päätyneiden Leppäsen ja Laakson kesken.

Kultamitalin ratkaisijaksi osoittautui turnauksessa 4. sijalle jäänyt Rehn. Molemmat pelaajat pelasivat ratkaisupelissä rohkeasti, ja kuninkaat jäivät linnoittamatta, jolloin puolin ja toisin avautui hyökkäysmahdollisuuksia. Ratkaisevan hyökkäyksen sai aikaan Rehn, joka päätti turnauksensa hienoon mattiin.

Voittajakolmikko Leppänen, Laakso, Green

Lopputulokset:

  1. Petri Laakso, 4/6
  2. Aleksej Leppänen, 3 (voitti Greenin 2–0)
  3. Kaj Green, 3
  4. Lasse Rehn, 2 (hieno suoritus ensikertalaiselta ja 2 komeaa voittoa)

Toivottavasti seuraavaan amatööriturnaukseen lauantaina 22.4.2017 tulee enemmän pelaajia.

(Teksti Aaro Jalas.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti