19. elokuuta 2018

Shakkiaiheinen podcast



Mikä on podcast? - Podcastia voisi kuvailla radio-ohjelmaksi, joka on kuunneltavissa ajasta ja paikasta riippumatta. Podcastin voi kuunnella suoraan netistä tai esimerkiksi ladata kännykkäänsä, jolloin nettiyhteys ei ole välttämätön kuunteluvaiheessa.


Muutama kuukausi sitten internetin syövereistä löytämäni shakkiaiheinen podcast on suorastaan loistava ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille shakkimaailmasta kiinnostuneille. The Perpetual Chess Podcastia tuottaa philadelphialainen shakkiopettaja Ben Johnson. Hän on onnistunut rakentamaan siitä toimivan konseptin ja saanut ohjelmalleen kohtuullisen määrän vapaaehtoisia tukijoita. Podcastin historia alkaa joulukuusta 2016, jonka jälkeen jaksoja on ilmestynyt tähän mennessä kaikkiaan 87 kappaletta. Tästä määrästä vain muutamassa jaksossa vieras on esiintynyt toistamiseen. Yleensä he ovat kommentoineet ajankohtaista aihetta, josta heillä on ollut oleellista lisätietoa tai asiantuntemusta.

Johnsonin ohjelmassa on rennon ammatillinen ilmapiiri ja hän on saanut haastateltavistaan irti mielenkiintoisia tositarinoita. Osa vieraista on eurooppalaisittain tuntemattomia, mutta heitä ovat olleet mm. suurmestarit Jon Ludvig Hammer, Peter Svidler, Nils Grandelius, David Navara ja Nigel Short. Yleensä vieraat kertovat omasta taustastaan ja siitä miten he ovat päätyneet shakin pariin. He paljastavat harjoittelurutiinejaan, kertovat ajankohtaisista turnauksistaan ja muistelevat kohtaamisiaan suurten mestareiden kanssa. Johnsonilla on myös tapana kysyä vierailtaan kirjavinkkiä, jotka on erikseen listattu podcastin kotisivuilla www.perpetualchesspod.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti