25. syyskuuta 2019

Harri Hurme (2.6.1945–23.9.2019) on poissa

Suuri shakkimestari, suuri ihminen ja suuri ystävä, kerhomme varapuheenjohtaja Harri Hurme menehtyi toissapäivänä vaikean sairauden murtamana.

Harri oli maamme tunnetuimpia, monipuolisimpia ja menestyneimpiä shakkimiehiä, niin peli-, tehtävä- kuin järjestöshakin alueella. Hän saavutti kansainvälisen Fide-mestarin arvon ensijaossa 1980, tehtäväshakin KvM-arvon 1993 ja toimi Suomen Shakkiliiton puheenjohtajana 1992–1995. Suomalaisen Shakkikerhon puheenjohtaja Harri oli yhtäjaksoisesti 21 vuotta kesäkuuhun 2017 asti, jolloin kerho yhdistyi Lauttasaaren Shakkikerhon kanssa nykyiseksi LauttSSK:ksi, jonka varapuheenjohtajana hän toimi kuolemaansa saakka.

Yli 50 vuotta kestäneen peliuransa aikana Harri voitti lukemattomia shakkikamppailuja. Hän oli kolminkertainen Suomen olympiaedustaja ja moninkertainen maajoukkuepelaaja. Hän itse piti jonkinlaista lukua vain SM-, EM- ja MM-tasolla voittamistaan arvokisamitaleista. Niitä kertyi Harrille kaikkiaan peräti kolmisenkymmentä, kirkkaimpina ehkä tehtäväshakissa saavutetut kolme maailmanmestaruutta.

Viimeisinä vuosinaan Harri osallistui ahkerasti kotimaisiin ja kansainvälisiin seniorikisoihin ja voitti useita kertoja seniorien Suomen mestaruuden, tuoreimman vain kolmisen kuukautta sitten. Kerhon perinteiseen Tallinnan-matkaan ja -kisaankin Harri osallistui vielä noin kuukausi sitten.

Shakki ja perhe olivat Harrille kaikki kaikessa, mutta aktiivisena ihmisenä häneltä riitti aikaa muillekin tärkeinä pitämilleen asioille, esimerkiksi puutöille, tiedeluennoille, mökkeilylle ja kulttuurille eri muodoissaan.

Me kaikki kerholaiset, shakkiseniorit ja muut pelitoverit jäämme kaipaamaan Harrin tuttua ja turvallista hahmoa sekä hänen aina valoisaa ja usein teekkarihuumorin sävyttämää elämänasennettaan.

Seppo Aakio, LauttSSK:n hallituksen jäsen ja Harrin pitkäaikainen ystävä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti