20. helmikuuta 2022

Mikko Manninen 31.1.1936–31.1.2022

Mikko Manninen on poissa. Mikko syntyi Kouvolassa ja kuoli Helsingissä tasan 86 vuoden ikäisenä. Mikko oli kerhomme jäsen ja toimi vuosikymmeniä toisen perustajakerhomme SSK:n jäsenenä sekä myös hallituksessa että tilintarkastajana. Mikko oli kerhon innokkaita luottopelaajia ja aina apuaan tarjoava monipuolinen puuhamies. Joukkueiden SM- ja HM-otteluissa ja kerhon muilla pelimatkoilla niin Mikon autokyydit, kahvinkeitto, hauskat ja mielenkiintoiset tarinat kuin hänen erinomaiset ruoanlaittotaitonsa tulivat kaikille tutuiksi.

Mikko oli myös Lauttasaaressa kokoontuvan Shakkiseniorien pitkäaikainen jäsen. Viimeiset ajat kun Mikko näön heikkenemisen vuoksi ei voinut enää pelata hän osallistui edelleen istuntoihin aktiivisena kuuntelu- ja keskusteluoppilaana samalla hienoja apumattitehtäviään luonnostellen.

Shakin lisäksi Mikolle oli tärkeää perhe, runojen laadinta ja kodin lähellä sijaitsevan oman kasvimaan hoito. Koulutukseltaan Mikko oli kemian DI ja teki pitkän työuran mm. Suomen Pankin setelipainossa. Muistamme kaikki Mikon elämän viisautta täynnä olevana syvällisenä ajattelijana, luonnon ystävänä ja tarkkana ympäröivän maailman havainnoitsijana.

Kirjoitti Seppo Aakio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti