9. elokuuta 2022

SM-blikstit 2022: LauttSSK 3

 Joukkuepikashakin SM-turnaus Lappeenrannassa 6.-7.8.2022

Maailmaa mullistaneen ja moneen kertaan varioituneen koronaepisodin jälkilöylyissä sai Lappeenrannan puuhaporukka järjestymään historian 58. joukkuepikapelin turnausviikonlopun. Tätä oli jo odotettu ja järjestelyt sujuivatkin pelaajanäkökulmasta oikein hyvin. Pelipaikkana toimi Holiday Club Saimaan monitoimihalli, jonka yhteydessä oli koko porukalle riittävät ruokailu- ja majoitusmahdollisuudet.

LauttSSK:n kolmosjoukkueen ykköspöydällä ahkeroi tänä vuonna Tero Henttonen ja kakkospöydän vakiopaikallaan Janne Kauppinen. Turistiluokassa kolmos- ja nelospöydillä pelasivat paikat päikseen vaihtaneet Pasi Paasonen ja Kari Valli. Karin kanssa treenasimme pikaisesti kisaviikonlopun edellä ja totesimme koronatauon tehneen tehtävänsä, eli eipä vaikuttanut peli olevan kovin terävää. Tältä pohjalta hieman jännitti lähteä pitkään blikstiviikonloppuun, mutta eihän se pelaa joka pelkää.

Henttonen, Kauppinen, Paasonen ja Valli pelin lumoissa.

Mitä lie tapahtunut, mutta onnistuin voittamaan ensimmäisen pelini tuttua vastustajaa vastaan villisti matin pakottamalla. Muistin hämärästi joskus saaneeni samalta pelaajalta suoraviivaisesti turpiin. Tämän jälkeen oma jännitykseni oli poissa ja onnistuin muutamaa kierrosta myöhemmin viemään voiton noin 500 pistettä vahvemmalta pelaajalta, vieläpä hyvin aggressiiviseen tyyliin. Vastustaja järkyttyi pahasti lähetin f2:een kiinnittämää torniaan ja 1... De1+ 2. Txe1 Txe1# jälkeistä asemaa tuijottaessaan. Mutta eipä pikapelejä kannata jäädä pitkäksi aikaa miettimään, koska seuraava kierros on jo alkamassa. 

Kokonaisuutena joukkueemme suoritus jäi lauantaina vaisuhkoksi, Janne pääsi kakkosella suurinpiirtein 50% tulokseen ja muilla pöydillä jäätiin alle 30:een. Pelien jälkeen söimme illallisen ja vietimme hetken shakkijuttuja rupatellen hotellin sporttibaarissa.

Sunnuntaina nautimme hotellin runsaasta aamupalasta ja sen voimin lähdettiin uuteen blikstipäivään. Päivän aikana saimme useamman revanssin lauantaina kohdatuista joukkueista vaihtelevin tuloksin. Sunnuntainakin meno oli jokseenkin takkuisaa, kapteenina toiminut Janne sai päivän mittaan kirjoittaa tuloskorttiin monta pyöreää numeroa. Tero pelasi urheasti ykköspöydällä keräten päivän parhaan n. 40% pistesaaliin. Ykköspöydällä tapahtui myös viikonlopun ainoa kohdallemme osunut tuomarointitapaus, jossa kerrattiin kosketussäännön yksityiskohtia. Muilla pöydillä jouduttiin tyytymään n. 20% tulokseen ja sillä varmistettiin ryhmän jumbosija.

Kotimatkalla suunnittelimme jälleen uusia treenikuvioita ja päätimme muokata strategiaa tulevaisuuden shakkiseikkailuiden varalle.


Teksti: Pasi Paasonen

Kuvat: Pasi Paasonen ja Ashwin Kumar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti