17. tammikuuta 2023

Vuoden 2022 tapahtumia

Janne Kauppisen yhteenveto kilpapeli-illoista:

LauttSSK:n ensimmäinen kerhoilta Lauttasaaren kirkolla lähes kahteen vuoteen pidettiin 4.5.2022, paikalla oli 16 pelaajaa. Uudet hienot ja siistit kerhotilat (2 huonetta + käytävä) sijaitsevat C-rapun toisessa kerroksessa (aiemmin D-rapun 1. kerroksessa). Kävijämäärät ovat vaihdelleet 5–20 hengen välillä, useimmiten vähintään 10 kerrallaan.

Peli-illoissa otettiin kesällä käyttöön paritusohjelma Swiss Online Tournament. Ensi alkuun se toimi hyvin, kunnes siitä paljastui kaksi ikävää virhettä: se saattoi antaa samalle pelaajalle useamman kuin yhden vapaakierroksen kilpailun aikana, ja pari kertaa se päätyi outoon virheeseen eikä suostunut tekemään pareja kilpailun viimeisille kierroksille. Vuodenvaihteessa tilalle otettiin Chess Manager.

Lauttasaaren kirjastossa järjestimme joka keskiviikko (heinäkuun ja vuodenvaihteen taukoja lukuun ottamatta) harrastepeli-illan, jossa opetimme shakin alkeita, pelailimme ilman shakkikelloa ja analysoimme pelejä yhdessä. Kävijöitä oli viikoittain 6–15, keskimäärin 10. Ohjaajina ja opastajina olivat Jyrki Heikkinen, Aaro Jalas ja Pasi Paasonen.

Uusia jäseniä tuli enemmän kuin koskaan aiemmin: noin 10 henkeä, joista puolet kilpapelaajia, puolet aloittelevia. Moni tuli pelaamaan jo syksyn JSM-otteluihin. Jäsenien määrä alkaa olla suunnilleen sama kuin ennen koronaa 2019.

Järjestimme Shakkiareenalla perinteiset nopean shakin ja normaalipelin selokilpailut, joiden yhteydessä myös aloittelijakisan.

Lisää: LauttSSK-kilpailutulokset 2022.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti