15. helmikuuta 2023

JSM: KäpSK 3 – LauttSSK 2

Kakkosjoukkueen viimeisen kierroksen JSM-ottelu Shakkiareenalla 12.2.2023 alkoi hyvissä merkeissä, kokoonpanomme oli sama, kuin tammikuun ottelussa, jossa hävisimme 0–5, ja nyt halusimme muuttaa asian Käpylän shakkikerhoa vastaan.

Oma pelini lähti vaikeasti liikkeelle kolmospöydässä. Vastustajani pelasi sisilialaista ja mieli meinasi lyödä tyhjää, että miten tätä nyt pitikään pelata. Hän ei kumminkaan tehnyt haastavia liikkeitä, vaan yritti hakea tietynnäköistä asetelmaa, joka mahdollisti itselleni parempaa peliä. Jo siirrolla 17 vastustajani teki pahan virheen yrittäessään tuoda kuningattaren hyökkäämään kuningastani kohtaan, mutta tämä mahdollisti itselleni voittoaseman muutamassa siirrossa.

Kylmänviileän siirron 21.Dd2-h6 jälkeen musta voi antaa pari shakkia, mutta ei saa estettyä mattia:

Neljännellä pöydällä pelannut Hakan, joka istui vieressäni, menetti keskustasotilaan mustana Ruy Lopezia vastaan aikaisessa pelissä, mikä antoi avonaisia linjoja käytettäväksi. Hän yritti paljon taktisia temppuja, mutta valkoinen pelasi hyvin varovaisesti ja varmasti eikä antanut mustalle vastaiskun mahdollisuutta, mikä lopulta johti valkoisen voittoon.

Valkoisen puolustuksesta on hyvin hankala päästä ohi siirron 38.Re2-g3 jälkeen:

Antti pelasi valkoisilla vitospöydällä ja sai kuningasgambiitin aikaiseksi. Hän onnistui saamaan aikaisessa pelissä todella hyvän aseman, joka johti myös upseerin voittoon. Vastustaja ei luovuttanut helpolla ja onnistui saamaan sotilaita niin, että pahimmassa tilanteessa oli 3 sotilasta yhdestä upseerista. Antti onnistui silti saamaan mustan kuninkaan reunaan, jossa hän teki upean shakkimatin.

Reunamatti Antin pelistä siirrolla 52.Tg3–g4X:

Mikolla oli tullut kakkospöydässä hankala asemallinen heikkous, jota hänen vastustaja kontrolloi täydellisesti. Mikko yritti viimeiseen asti puolustaa ja löytää vastaiskua, mutta valkoinen hoiti ennen pitkää homman kotiin.

KäpSK 3 – LauttSSK 2, 2½–2½:

  1. Tiihonen Ilpo – Männistö Kari ½–½
  2. Akkanen Timo – Salo Mikko 1–0
  3. Sund Ralf – Ilkka Oskari 0–1
  4. Toivonen Markku – Kandemir Hakan 1–0
  5. Ravikumar Karthik – Keto Antti 0–1

Kirjoitti Oskari Ilkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti