25. maaliskuuta 2023

LM 2023 alkaa

Lauttasaaren 26. mestaruuskilpailu pelataan 6-kierroksisena kahdessa ryhmässä, joissa on yhteensä ennätykselliset 23 pelaajaa. Edellinen ennätys 22 oli vuodelta 2010. Mukana on 5 selotonta pelaajaa ja 5, jotka ovat pelanneet ensimmäisen selopelinsä viime tai tänä vuonna.

Säännöt ovat samat kuin aiempina vuosina:

  • Pelaajat sopivat keskenään, missä ja milloin pelaavat, esimerkiksi kirkon kerhohuoneella, kirjastossa tai shakkipalvelimella.
  • 1. kierros on pelattava huhtikuussa, 2. kierros toukokuussa, 6. kierros lokakuussa, heinäkuussa on tauko.
  • Pelin voi pelata Fischer Random -shakkina, jos molemmat pelaajat sopivat niin. Satunnaisen alkuaseman saa Fischerandom-generaattorilla; jos pelaa lichess.org-palvelussa, pelin variantiksi voi valita Chess960.

M-ryhmän ja A-ryhmän seuraavan kierroksen parit ja kilpailun tilanne ovat Chess Manager -palvelussa.

Pelaajat, ilmoittakaa pelin jälkeen tulos kilpailun johtajalle Janne Kauppiselle ja lähettäkää siirrot sähköisesti Jyrki Heikkiselle kerhon PGN-peliarkistoon.


Lauttasaari Championship with classical time control will have 6 rounds. The players (23 in total) are divided into 2 groups based on their (actual or estimated) rating.

The rules are the same as before. Round 1 will be played in April, round 2 in May, round 6 in October, and there's a break in July.

Players, send the

  • result of your game to tournament director Janne Kauppinen, and
  • moves to Jyrki Heikkinen for the club's PGN archive.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti