2. maaliskuuta 2010

Kerhon toiminnan kehittämisestä

Kerhon hallituksen järjestäytymiskokouksen jälkeen viime viikolla keskustelimme, miten jatkamme kerhon kerhon kehittämistä sen toimeliaimman vuoden 2009 jälkeen. Luvassa on edelleen uuttakin toimintaa, mutta samalla vakiinnutamme viime vuonna aloittamamme aloittelijatoiminnan ja näkyvän tiedottamisen sekä elvytämme vanhoja perinteitä, kuten ystävyysotteluita ja simultaaneja.

Kolmosjoukkue JSM-turnaukseen

Ensimmäinen tavoite on koota syksyyn mennessä kolmosjoukkue JSM-turnauksen 3. divisioonaan, pelaahan kakkosjoukkueemme 2. divisioonassa ensi kaudella. Janne Kauppinen kokoaa tuon "farmijoukkueen", johon on tarkoitus saada sitoutumaan pari kolme konkaripelaajaa sekä saman verran uusia pelaajia. Toivottavasti joukkueeseen saadaan ainakin yksi autollinen pelaaja, koska silloin tällöin voi tulla matkaotteluita pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Kerhollamme oli kolmosjoukkue JSM-turnauksessa 1997–99, mutta sen jälkeen pelaajia on hädin tuskin riittänyt kahteen joukkueeseen. Kolmas joukkue näyttää vihdoinkin todennäköiseltä, koska kerhoomme liittyi kaksi uutta pelaajaa jo helmikuussa. Sitä paitsi viime kaudella kahdessa 5 hengen JSM-joukkueessamme pelasi yhteensä 11 pelaajaa, jotka olivat siis erittäin sitoutuneita, mikä näkyi myös lopputuloksissa. Vain kaksi varapelaajaa mahtui JSM-kakkosjoukkueeseen viime kaudella.

Työryhmät

Perustimme kaksi työryhmää, jotta hallituksen kokoukset voivat jatkossa keskittyä juokseviin asioihin:

  • Aloittelijatoimintaa kehittävät Aaro Jalas, Janne Kauppinen, Tommi Laaksovuori ja Jyrki Heikkinen. Seuraava aloittelijaturnaus järjestetään kerhohuoneella lauantaina 17.4.2010. Turnaukset ovat edelleen ilmaisia ja tarkoitettu kaikenikäisille, toisin kuin esimerkiksi Shakkikodin nappulakisat.
  • Tiedotusta kehittävät Mikko Piippo, Matti Varjokallio, Tommi Laaksovuori ja Jyrki Heikkinen. Listalla ovat ainakin blogin sisällön ja uuden tulospalvelun suunnittelu.

Koulutusta jäsenille

Aiomme järjestää pienimuotoista shakkitoimitsijakoulutusta kerholla. Koulutus on onnistunut, jos seuraavat tavoitteet toteutuvat:

  • Jokainen jäsen osaa asettaa ajan digitaaliseen shakkikelloon.
  • Useimmat jäsenet osaavat järjestää turnauksen kerholla (täyttää turnaustaulukon, huutaa kierroksen parit, merkitä tulokset).
  • Kerholla on aina joku ottamassa uudet pelaajat vastaan. Tämä siis vaatii hieman asennekoulutusta.

Alkuvuoden tapahtumia

Tapahtumakalenteriimme on päivitetty vuoden 2010 tapahtumat. Järjestämme jo kolmannen tasaseloturnauksen Shakkikodissa lauantaina 27.3.2010.

Huhtikuussa pelaamme kaksi nopean shakin turnausta:

  • GP-osakilpailu Piratti-turnauksena lauantaina 24.4.2010 klo 13.
  • Fischerandom-turnaus (15 + 15 minuuttia) kerhohuoneella keskiviikkona 28.4.2010 klo 19. Tämä sopii ennen kaikkea pelaajille, jotka eivät jaksa opetella avauksia!

Pikapelin GP-sarjan heinä- ja elokuun osakilpailut pelataan perinteisesti erikoisturnauksina:

  • Saunaturnaus Poliisien kesäkodin rantasaunalla torstaina 17.6.2010.
  • Avoin pikapelimestaruus Seurasaaressa (yleisön pyynnöstä, viiden vuoden tauon jälkeen) keskiviikkona 28.7.2010 klo 17.

1 kommentti:

Mikko kirjoitti...

Onko Seurasaaren pelipaikka varattu jo? ;-)

Lähetä kommentti