12. maaliskuuta 2010

Avoimen mestaruusturnauksen käytäntöjä

Ensi viikolla alkava Lauttasaaren 13. avoin mestaruusturnaus pelataan vanhoilla säännöillä, mutta viime vuoden jälkeen on tullut myös muutamia uusia käytäntöjä:

  • Pelaajien tulisi ilmoittaa Nimenhuudossa, pääseekö pelaamaan ("IN") vai ei ("OUT") kyseisen kierroksen varsinaisena pelipäivänä, jotta vältymme tilanteilta, että vain toinen pelaaja tulee paikalle. Jos ei käytä Nimenhuutoa, pitää ilmoittaa turnaussihteerille Jannelle, pääseekö pelaamaan.
  • Jokaisen parin tulisi sopia, kumpi pelaajista tuo pelivälineet. Kerholta voi tarvittaessa lainata pelivälineet. Jos pari ei tuo pelivälineitä, on ilmoitettava turnaussihteerille vähintään kaksi päivää ennen pelipäivää, jotta ehdimme järjestää jonkun tuomaan pelivälineet.
  • Pelit pelataan ensisijaisesti varsinaisena pelipäivänä, jotta Pirattiin saadaan oikea turnaustunnelma. Myös keskiviikon kerhoillassa voi pelata, mutta silloin on vaara, että pelaajia ei riitä pikapeliturnaukseen.
  • Jos peliä ei pelata varsinaisena pelipäivänä, se pitäisi pelata kahden viikon sisällä, jotta pelaamaton peli ei sotke seuraavan kierroksen pareja.
  • Pelin voittanut tai mustilla tasapelin pelannut lähettää pelin siirrot sähköpostitse tai tuo pöytäkirjojen kopiot minulle. Jos haluaa säilyttää pöytäkirjan itsellään, voi käyttää jäljentävää pöytäkirjaa. Tuon pöytäkirjat Pirattiin.
  • Tallennan pelit PGN-muodossa FireBird-shakkiohjelman analyysein höystettynä ja lisään ne kerhomme pelikokoelmaan. Kannattaa valmistautua tutustumalla seuraavan vastustajan peleihin!
  • Ajantasaiset turnaustulokset ovat kerhomme tulospalvelussa.

Tätä menoa turnausten tietokoneistuminen varmaan johtaa ensi vuonna livepeleihin ja reaaliaikaisiin analyyseihin verkossa. Tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti