15. lokakuuta 2010

LauttSK Helsingin pikapelimestaruusturnauksen B-ryhmässä 14.10.2010

Lauttasaaren Shakkikerhon kolmas joukkue Helsingin pikapelimestaruusturnauksessa koostui seuraavista pelaajista: 1. Evgeny Sobenin (6/11), 2. Aaro Jalas (2/11), 3. Arto Heimonen (2/11) ja 4. Riku Koivusalo (5/11).

Vaikka varsinaisia virallisia tuloksia joukkueiden sijoituksesta ei olla ehditty vielä julkistaa, niin
voidaan todeta, että B-ryhmän kärkisijoja ei tällä kertaa hätyytelty. Joukkue hävisi yhdestätoista ottelustaan kuusi, voitti kolme, ja kaksi päättyi tasan. Henkilökohtaisia pelipisteitä joukkue keräsi yhteensä 15. Kaksi ensimmäistä kierrosta jouduimme pelaamaan vajaamiehityksellä, mutta vastaavasti saimme nelospöydällä peräti kolme luovutusta vajaiksi jäineiltä joukkueilta.

Tärkein minimitavoite kuitenkin täyttyi: kaikki pelaajat saivat pisteitä pelaamalla. Joukkueen paras pelaaja oli kärkipöydällä pelannut Evgeny Sobenin, joka keräsi 6 pistettä. Evgeny joutui myöhästymisen vuoksi luovuttamaan kaksi ensimmäistä peliään aikahäviöinä. Ehdittyään pelipöydän ääreen Evgeny teki vahvaa tulosta: yhdeksästä pelistä kuusi voittoa. Evgenyn mukaantulo kolmannella kierroksella sekä ensimmäisen henkilökohtaisen pelipisteen hankkiminen joukkueelle piristi muitakin. Kaksi ensimmäistä kierrosta hävisimme selvin lukemin 0-4 ja kolmannenkin 1-3. Sen jälkeen tuli kuitenkin ensimmäinen joukkuevoitto numeroin 2½ - 1½, ja pisteitä alkoi vähitellen tarttua haaviin kaikille pelaajille.

Toiseksi paras pistemies oli ensi kertaa näissä kisoissa otellut Riku Koivusalo, joka sai neljännellä pöydällä 5 pistettä. Näistä tosin kolme tuli luovutuksina, mutta Rikun pelillinen panos varmisti joukkuevoiton neljännellä kierroksella sekä toi joukkuetasapelin viidennellä kierroksella. Tälläkin oli oma psykologinen vaikutuksensa: jokainen meistä oli kyennyt ottamaan henkilökohtaisen voittopisteen, ja ensimmäiset joukkuepisteet oli hankittu.

Artolla ja Aarolla pistesaalis jäi vain kahteen. Ennen turnausta oli hieman spekulaatiota siitä, että Arton paikka olisi ollut kakkospöydällä ja Aaron kolmosella. Tulosten perusteella spekulointi oli turhaa: sekä kakkos- että kolmospöydällä vastus oli tasaisen kovaa, ja pisteet hyvin tiukassa. Kumpikin sai kuitenkin kaksi henkilökohtaista voittoa, joka on sentään nollaa parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti