9. huhtikuuta 2009

Etäystävyysottelu

Aaro Jalas kirjoitti:

ICCF:n palvelimella pelattavan etäpeliturnauksen aikana olen tullut "etätutuksi" parin mielenkiintoisen pelaajan kanssa: toinen on ecuadorilainen Pavao Bjazevic (vahvuus 2497), toinen belgialainen Karl de Smet (2149).

Lauttasaaren Shakkikerho voisi koota esimerkiksi 4-miehisen joukkueen, joka haastaisi etäpeliotteluun joko ecuadorilaisen tai belgialaisen shakkikerhon.

Hyvä idea! Jatkokehittelemme tuota hallituksen kokouksessa 15.4.

Ystävyysotteluperinne on päässytkin rapistumaan 90-luvun jälkeen. Olemme pari kertaa suunnitelleet haastavamme Käpylän Shakkikerhon ystävyysotteluun, mutta se on jäänyt suunnitteluksi. Käpyläläisistähän Antti Suominen ja Eero Patola ovat pelanneet aktiivisesti kerhomme turnauksissa, ja linja-autot 65A ja 66A kulkevat sopivasti Lauttasaaren ja Käpylän väliä.

Kukahan kirjoittaisi pientä historiikkia irlantilaisia vastaan 90-luvulla pelatusta kirjepeliottelusta? Kerhomme historiikki kertoo muista ystävyysotteluista, mutta jättää jostain syystä mainitsematta tuon.

Ystävyysottelu on muuten Wikipedian mukaan "urheilutapahtuma, jossa voittamisella ei ole juuri merkitystä". The Oxford Companion to Chess -sanakirja täsmentää, että friendly tai casual game (rento, huoleton) ei suinkaan tarkoita, että vältettäisiin aggressiivisia siirtoja, ja antaakin esimerkkinä klassisen miniatyyrin Paul Morphy — Braunschweigin herttua Karl ja kreivi Isouard, 1858.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti