16. joulukuuta 2010

Ulkomaalaisten pelaajalisenssi

"Lisenssiä ei vaadita ulkomaalaiselta pelaajalta, joka ei edusta suomalaista seuraa", lukee Suomen Shakkiliiton sivuilla. Viattoman näköinen sääntö aiheuttaa joskus kiusallisia tilanteita.

Kerhollamme on käynyt parin viime vuoden aikana useita ulkomaalaisia, jotka ovat tulleet töihin tai opiskelemaan Helsinkiin. Kun he kysyvät shakkiturnauksista, joudun kertomaan rehellisesti, että halvimmalla pääsee, kun ei liity mihinkään suomalaiseen shakkikerhoon, jolloin saa pelata ilman lisenssiä turnauksissa.

Jos joku "erehtyy" liittymään kerhoon, hän joutuu maksamaan kerhon jäsenmaksun ja lisäksi pelaajalisenssin päästäkseen pelaamaan turnauksiin.

On tietysti hyvä, että ulkomaalaisia kannustetaan pelaamaan ilman lisenssipakkoa, mutta jotenkin tuo sääntö tuntuu erikoiselta.

3 kommenttia:

Patzerovicz kirjoitti...

Kummallinen sääntö toden totta - niinpä ulkomaalainen pelaaja, joka värvätään vahvistukseksi kerhojoukkueeseen, menettää oikeutensa pelata ilmaiseksi suomalaisissa turnauksissa!

Mikko Piippo kirjoitti...

Taitaa koko lisenssipakko olla ihan suomalainen erikoisuus?

Olisi aika outoa, jos johonkin avoimeen turnaukseen osallistuvalta ulkomaalaiselta laskutettaisiin vielä lajiliiton jäsenmaksu.

Vai tehdäänkö niin jossain muualla?

Hippoman kirjoitti...

Unkarissa esim. joutui ulkomaanpelle maksamaan erikseen FIDE:lle menevän laskentamaksun, jota
ei siis paikallisilta skuttaajilta peritty.

Lähetä kommentti