31. joulukuuta 2010

Vuosi 2010 pakettiin

Kerhomme "lisääntyneestä aktiivisuudesta" on puhuttu jo parin vuoden ajan. Eikä vain puhuttu, vaan meillä on ollut enemmän tapahtumia ja niissä osanottajia kuin ehkä koskaan aiemmin.

Kerhomme yksi periaate onkin järjestää monenlaista toimintaa erilaisille pelaajille. Eri miettimisajoin pelattavien omien turnausten lisäksi järjestimme tänä vuonna seloturnauksen, teemailtoja, aloittelijaturnauksia ja -opetusta sekä osallistuimme joukkueturnauksiin.

Saimme järjestettyä pitkästä aikaa myös simultaaninäytöksen ja peräti kolme ystävyysottelua, joista yksi pelattiin etäotteluna. Kokeilun vuoksi järjestimme myös kaksi Fischerandom-turnausta.

Vuosi sitten kerhossamme oli ennätykselliset 22 jäsentä. Aloimme pohtia kerhon kasvun rajoja: kerhohuone alkaisi käydä pieneksi, jos aktiivisia jäseniä olisi 30, mikä kuitenkin tuntui kaukaiselta mahdollisuudelta vielä keväällä.

Nyt vuoden lopussa kerhossamme on kuitenkin jo 27 jäsentä. Olemme vieläkin pieni kerho, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä, varsinkin kun lähes kaikki jäsenet osallistuvat aktiivisesti kerhon tapahtumiin.

Viikoittaisissa kerhoilloissamme on käynyt keskimäärin 8–9 pelaajaa 2000-luvulla. Syksyllä keskiarvo nousi jo 12–13:een. Muutaman kerran on pitänyt ottaa käyttöön kerhohuoneen joka ikinen pelipöytä!

Yksi historiallinen saavutus oli kerhomme kakkosjoukkueen nousu JSM-turnauksen 2. divisioonaan keväällä. Uusien jäsenten ansiosta uskalsimme koota myös kolmosjoukkueen syksyllä alkaneeseen JSM-turnaukseen.

Kerhomme yksittäisistä pelaajista on mainittava Helsingin mestaruuden voittanut Pekka Kauppala ja seniorien MM-kisoissa pelannut Seppo Järvinen.

Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2011. Suunnitteilla on yhteistyötä toisten kerhojen kanssa ja lisää toimintaa aloittelijoille, muun muassa alkeisopetusta. Ovemme ovat auki jatkossakin: "LauttSK, se matalakynnyksinen shakkikerho."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti