17. maaliskuuta 2012

Lauttasaaren mestaruus 2012

Vuodesta 1998 lähtien pelattu Lauttasaaren mestaruusturnaus (LM) uudistuu tänä vuonna. Yhden ryhmän sijasta pelaajat on jaettu vahvuuslukujen mukaisesti kolmeen ryhmään, joissa jokaisessa pelataan täyskierrosturnaus. Koska pelaajia tuli 18, jokaisessa ryhmässä pelataan 5 kierrosta.

Varsinaiset pelipäivät ovat torstaisin, jolloin pelataan Piratin kabinetissa: 22.3., 14.4. (poikkeuksellisesti kerhohuoneella lauantaina), 24.5., 23.8., 20.9.

Miettimisaika on sama kuin parina viime vuonna: 70 min. 40 siirtoon + 20 min. loppupeliin + 30 s inkrementti jokaisesta siirrosta.

Turnauskäytännöt ovat vanhat tutut:

 • Pelaajat ilmoittautuvat jokaiselle kierrokselle Nimenhuudossa. Jos pelipäivä ei käy, pelipari sopii keskenään hyvissä ajoin, missä ja milloin pelaa pelinsä.
 • Kierrosten parit ja tulokset ovat kerhon tulospalvelussa.
 • Turnauksen pelit kerätään kerhon PGN-peliarkistoon.

A-lohko:

 1. Jyrki Heikkinen (2049)
 2. Kauko Kaiju (1939)
 3. Eero Patola (1935)
 4. Evgeny Sobenin (1917)
 5. Timo Joutsivuo (1907)
 6. Tero Lehtinen (1846)

B-lohko:

 1. Mikko Piippo (1790)
 2. Timo Siikonen (1785)
 3. Mika Niemelä (1776)
 4. Jukka Paukku (1764)
 5. Kimmo Turtiainen (1746)
 6. Reijo Rautio (1727)

C-lohko:

 1. Arto Heimonen (1631)
 2. Simo Valkeajärvi (1608)
 3. Kim Paasonen (1606)
 4. Aaro Jalas (1598)
 5. Jonne Koski (1502)
 6. Janne Kauppinen (1440)

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tämä lohkojako oli yllätys. Selo-turnauksissa (jos niihin osallistuisin) vahvuuslukujen pohjalta tehty lohkojako on perusteltu. Nyt ei olekaan kysymys Lauttsk:n avoimesta mestaruudesta, johon ilmoittauduin vaan tasoturnauksesta! Info muutoksesta ei kantautunut ainakaan allekirjoittaneelle.
Toki "kilpailullista" tyydytystä ja takuulla tasaisia pelejä saan oman tasoni mukaisessa lohkossakin riitttävästi.
Kysymys on kuitenkin kerhon sisäisestä turnauksesta. Menestyksellä (esim. mahdollisella lohkovoitolla)ei tässä turnauksessa ole merkitystä. Huonon seloluvun omaava jäsen ei jatkossaakaan pääse haastamaan kerhomme parhaimistoa edes pitkässä pelissä, kun kaikki perustuu selolukuihin eli pelaamiseen virallisissa turnauksissa.
t. simo

ArtoH kirjoitti...

Jokaisella Lauttasaaren kerhojäsenellä pitäisi olla oikeus tavoitella Lauttasaaren mestaruutta. Selo luvuilla ei ole kerhon sisäisissä peleissä mitään merkitystä. Olin viime vuonna LM-turnauksessa toinen ja nyt en saa edes mahdollisuutta yrittää mitallia. Ehdotan, että turnaus pelataan samoin kuin viime vuonna ilman lohkojakoa.

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Muutoksille oli kaksi syytä: 1) osa pelaajista ei ollut tyytyväisiä vajaakierrosturnauksen parien määräämiseen ja 2) LM-turnaukseen haluttiin saada tasaisempia pelejä.

Liian monessa pelissä vastustajilla on ollut yli 200 selopisteen ero, ja tulos on lähes poikkeuksetta ollut ennalta arvattava: harvoja yllättäjiä ovat viime vuosina olleet vain Matti Varjokallio ja Arto Heimonen.

Olisi näköjään pitänyt tehdä laajempi kysely etukäteen. Turnausmuodosta on keskusteltu kerholla, ja blogissa mainittiin marraskuussa, että muutoksia on luvassa LM-turnaukseen, ja helmikuussa tiedotettiin hallituksen päätöksestä, että LM-turnaus pelataan 3 ryhmässä.

Jos ryhmissä pelattava täyskierrosturnaus ei miellytä pelaajia, turnausmuotoa voidaan taas muuttaa ensi vuonna.

@Simo: "Nyt ei olekaan kysymys LauttSK:n avoimesta mestaruudesta, johon ilmoittauduin..."

LM-turnauksen nimessä ei ole ollut sanaa "avoin" enää pariin vuoteen, mutta turnaus on edelleen avoin siinä mielessä, että kuka tahansa saa osallistua. Kaikilla kuitenkaan ei ole mahdollisuutta voittaa A-ryhmän mestaruutta, kuten ei esimerkiksi Helsingin mestaruusturnauksessakaan.

Evgeny kirjoitti...

So, group A plays for championship, and participants from grops B and C just play for fun? If so - it's very bad idea.

Evgeny

simo kirjoitti...

Terve! Maailmassa on toki tärkeämpiäkin asioita, mutta vielä kommentoin.

Ilmeisesti turnausmuutos tapahtui "yllättäen ja pyytämättä" aivan helmikuun lopussa tai muutoin olen käsittänyt jotain väärin. Ohessa ilmoittautumiseeni liittyvää viestittelyä.
t. Simo
Aihe: Re: VS: Asiaa
> Lähetetty: 23.2.2012 11:12
> Lähettäjä: jannem.kauppinen@pp.nic.fi
> Valkeajärvi Simo [Simo.Valkeajarvi@eduskunta.fi] kirjoitti:
> > siis avoimeenko?
>
> Kyseessä on juuri avoin turnaus eli entinen systeemi.
>
> T. Janne
> > -----Alkuperäinen viesti-----
> > Lähettäjä: jannem.kauppinen@pp.nic.fi
> > [mailto:jannem.kauppinen@pp.nic.fi]
> > Lähetetty: 23. helmikuuta 2012 11:07
> > Vastaanottaja: Valkeajärvi Simo
> > Aihe: Asiaa
> > Moi,
> >
> > haluatko osallistua LauttSK:n pitkän pelin turnaukseen vuonna 2012?

Tommi kirjoitti...

Harmin paikka kun päätös on aiheuttanut mielipahaa. Tämä erityisesti siksi, että tähän kokeiluun lähtemisen taustalla olivat juuri valitukset epätasaisista pareista.

We decided to try this out because of the complaints about unfair pairing in the tournament. I think we can try something new this year and go back next year if its a bad setup.

Mielestäni voisimme pelata tänä vuonna näin. Ensi vuonna on helppo siirtyä takaisin vanhaan tuttuun systeemiin jos tämä ei toimi.

Tommi

Lähetä kommentti