11. marraskuuta 2014

Viikonlopputurnauksen palautetta

Lauttasaaren Shakkikerho järjesti lokakuussa ensimmäisen viikonlopputurnauksensa. Saimme seuraavanlaista palautetta pelaajilta ja toimitsijoilta.

Mikä toimi hyvin

Hyvä järjestely pelipaikalla, hyvä tiedotus, sopiva paritus vastustajien suhteen.

Ajantasainen tulosseuranta isolla valkokankaalla (paperiton turnaus) toimi hyvin. Kun peli päättyi, tulos oli chess-results-sivustolla parissa minuutissa.

Pelisalissa oli hiljaista, joten oli helppo keskittyä peliin. Sääntöjä seurattiin hyvin.

Kierrokset oli jaettu tasaisesti. Viimeisen kierroksen pelin sai aloittaa aikaisemmin, jos molemmat pelaajat sopivat niin.

Ensimmäistä kertaa toimitsijana ollut kommentoi: "Melko hyvin pysyttiin aikataulussa. Muutenkin kaikki meni suurin piirtein kuten piti. Ei hullummin ensikertalaisilta."

Parannusehdotuksia

Senioripelaajille voisi antaa alennusta, kuten HSK:n turnauksissa.

Ensikertalaisille voisi tarjota tiivistettyjä turnaussääntöjä.

Toimitsija voisi kuuluttaa tiedotukset kierrosten alussa hiukan kovemmalla äänellä, jotta myös kauempana istuvat kuulevat.

Pelaajien nimilaput voisivat olla pöydillä. (Toisaalta oman pöytänsä kuulemma löysi pienen harjoittelun jälkeen, koska parit ja pöytänumerot heijastettiin valkokankaalle.)

Inkrementtiajoilla pelaaminen olisi myös järjestäjien kannalta leppoisampi vaihtoehto. Vähemmän tarvetta tuomarointiin.

Lyhempi ruokatunti riittäisi. (Lauantaina ja sunnuntaina kierrosten väliin oli jätetty vapaata täysi tunti. Jos oma peli kesti selvästi alle neljä tuntia, saattoi tulla monen tunnin tauko.)

Muita kommentteja

Ilmoittautumisen varmistuksen ja ensimmäisen kierroksen väliin kannattaa jättää 30 minuuttia, jotta ei tule liian kiire ja turnauksen saa aloitettua ajallaan. Vartti on liian lyhyt aika.

Käytimme DGT 2000 -kellon ohjelmaa 25 ("Fischer" tournament, up to 4 periods), jota käytetään myös JSM-turnauksissa. DGT 2010 -kellon vastaava ohjelma on 21 (Bonus tournament 4 periods). Sillä voi asettaa siirtolaskurin, vaikka ei pelata inkrementtiajalla.

Pelaajat saattavat painaa käynnistyvipua joskus myös muulloin kuin siirtonsa jälkeen, esimerkiksi sanoessaan: "Siirrä omalla ajallasi." Siirtolaskuria voi muuttaa kesken pelin seuraavasti:

  1. Paina STOP-näppäin pohjaan, kunnes vasemman kellon ensimmäinen numero alkaa vilkkua.
  2. Ohita molempien pelaajien ajat (HH:MM ja .ss) painamalla OK-näppäintä.
  3. Vaihda siirtolaskurin arvo näppäimellä "+" näytöstä, jossa näkyy tehtyjen siirtojen määrä, esimerkiksi "02".

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Senioripelaajille ei ole mitään syytä antaa alennusta.

Lähetä kommentti