24. tammikuuta 2010

Blogin lukijat vastaavat

Blogissamme oli vuodenvaihteen jälkeen kolmen viikon ajan kysely, jossa lukijoita pyydettiin vastaamaan, ovatko he shakkikerhon jäseniä tai aikeissa liittyä shakkikerhoon. Annetut 24 vastausta jakautuivat seuraavasti eri vastausvaihtoehdoille:

  • Olen LauttSK:n jäsen (10, 41 %)
  • Olen toisen shakkikerhon jäsen (11, 45 %)
  • Saatan liittyä shakkikerhoon (3, 12 %)
  • En aio liittyä shakkikerhoon (0, 0 %)

Oman kerhomme jäsenet vastasivat odotetun aktiivisesti: 10 vastausta on hyvä määrä, onhan kerhossamme vain vähän yli 20 jäsentä. Sen sijaan muilta vastauksia tuli yllättävän vähän. Tulos on kuitenkin selkeä: lähes kaikki ovat jonkin shakkikerhon jäseniä, ja loputkin aikeissa liittyä. Kun blogin nimessä on "shakkikerho", lukijoiksi ilmeisesti valikoituvat ne, jotka ovat kiinnostuneita shakkikerhon toiminnasta.

Tällaiset kyselyt ovat vain suuntaa-antavia, koska vastauksia on melko vähän ja vastanneet ovat nimettömiä, joten jotkut ovat saattaneet vastata useammin kuin kerran. Monien tutkimusten mukaan alle 10 % blogien lukijoista kommentoi koskaan, joten voi olettaa ja toivoa, että blogillamme on paljon enemmänkin lukijoita, mutta suurin osa ei vain vaivautunut vastaamaan. Esimerkiksi blogin satunnaiset lukijat eivät ehkä viitsi vastata lainkaan, koska eivät koe tarpeelliseksi vaikuttaa.

Millaisia juttuja blogissa kannattaisi kirjoittaa jatkossa? Täällä on kirjoitettu ja keskusteltu eniten oman kerhomme tapahtumista, mutta myös shakista yleensä. Blogin kohdeyleisöä ovat siis kerhomme jäsenet ja muut shakista kiinnostuneet sekä yhä enemmän shakinpeluuta aloittelevat, jotka eivät ole koskaan käyneet shakkikerhossa eivätkä pelanneet shakkiturnauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti