24. toukokuuta 2010

Etäottelu LauttSK - Belgia 3 - 2!

Tämän vuoden maaliskuussa alkanut etäpeliottelu Lauttasaaren Shakkikerhon ja belgialaisten pelaajien välillä on edennyt aika vauhdikkaasti. Neljällä pöydälle pelatusta kahdeksasta pelistä viisi on nyt ratkennut, ja LauttSK on toistaiseksi johdossa! Kakkospöydällä Jyrki Heikkinen kärsi tappion 0-2 Karl De Smetille, mutta nelospöydällä Aaro Jalas onnistui tasoittamaan tilanteen voittamalla molemmat pelinsä Jozef De Meyeä vastaan. Kun Evgeny Sobenin kolmospöydällä voitti valkeilla toisen pelinsä Jozef van Esbroeckia vastaan, siirtyi Lauttasaari ottelussa johtoon!

Jäljellä olevissa peleissä tilanne kolmospöydällä vaikuttaa hyvältä, koska E. Sobenin on mustilla päässyt edulliseen torniloppupeliin. Ykköspöydällä kirje- ja etäpelin kansainväliset mestarit Pekka Kauppala ja Peter Jonckheere ovat siirtymässä avausvaiheesta varhaiseen keskipeliin, ja peliasemien kommentointi on vielä liian varhaista.

Ennakkoasetelmiin verrattuna Lauttasaari on pärjännyt hyvin, koska belgialaisten joukkue vaikutti vahvuuslukujen keskiarvon perusteella laskettuna vahvemmalta. Ainakin tasatulos näyttää jo varmistetulta, ja otteluvoitto on otettavissa kotiin tarkalla pelillä jäljellä olevissa kamppailuissa.

1 kommentti:

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Evgeny voitti toisenkin pelinsä, joten johdamme 4–2. Turnauksen kaikki pelit ovat kerhon peliarkistossa.

Lähetä kommentti