19. lokakuuta 2019

JSM: LauttSSK 4 - HSK 3


LauttSSK 4:n paluu maan pinnalle tapahtui heti toisella kierroksella. Ainoan lohtupisteen onnistui nappaamaan Juha 5. pöydällä.

Viitospöydän ottelupari pelasi nopeassa tahdissa ja pelissä alkoikin tapahtua jo puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Juha käynnisti vahvan kuningashyökkäyksen jota vastustaja ei sitkeästä puolustuspelistä huolimatta pystynyt torjumaan. Muilla laudoilla pelit kehittyivät suhteellisen rauhalliseen tahtiin.

Laitiselle sattui 3. pöydällä valitettava virhe, kun hän erehtyi luulemaan lähettiään torniksi. Asema palautettiin ennalleen ja tuomari ohjeisti jatkamaan peliä kosketetulla nappulalla. Täysin pelikelpoinen asema mureni muutamassa siirrossa luovutuskuntoon ja joukkuetilanne päivittyi 1-1:een.

Kakkospöydällä Nevalainen onnistui saavuttamaan avauksesta hyvän aseman Alzakoutia vastaan. Peli pysyi pitkään terävänä, mutta pikkuhiljaa Hassan alkoi saada etua ja pelin loppuvaiheilla Olli-Matilla oli vain laatu neljää sotilasta vastaan. Kivenkovan rutiininsa turvin Hassan onnistui kääntämään joukkuetilanteen 1-2:een, jolloin olimme Jannen kanssa pakkovoittoja vailla. Omassa pelissäni oli suhteellisen tasainen asema, mutta joukkuetilanteen vuoksi puolikas ei enää ollut tavoittelemisen arvoinen tulos. Molemmilla pelaajilla alkoi olla n. 30 siirron kohdalla melkoinen aikapulatilanne ja Ståhle oli rakennellut g-linjalle kannaltani äärimmäisen kiusallisen kiinnityksen. Yhtäkkiä pelissä tapahtui käänne, jolloin minun oli vaihdettava daami torniin ilman kompensaatiota. Kellon tikittäessä annoin vielä ratsun kaupan päälle ja peli oli sillä selvä. Jannen peli päättyi samoihin aikoihin ja jouduimme taipumaan 1-4 joukkuetappioon.

LauttSSK 4 - HSK 3    1-4

Kauppinen Janne (1538) - Funck Kaj (1744) 0-1
Nevalainen Olli-Matti (U1794) - Alzakout Hassan (1740) 0-1
Laitinen Martti (1532) - Eerola Antti (1754) 0-1
Paasonen Pasi (1345) - Ståhle Sten (1520) 0-1
Mäntsälä Juha (1329) - Eerola Axel (1204) 1-0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti