9. lokakuuta 2019

Viikonlopputurnauksen 2019 palautetta

Kiitos palautteesta, jota saimme järjestämästämme viikonlopputurnauksesta Shakkiareenalla 5.–6.10.2019. Alla yhteenveto palautteesta.

1. Hyvää

Pelitila oli sopivan väljä.
36 pelaajaa voitiin jakaa niin, että joka toinen pöytä jäi tyhjäksi. Jos pelaajia on yli 50, ei jää paljon tyhjää tilaa, varsinkaan lauantaina, jolloin järjestämme myös aloittelijaturnauksen.
Aikataulu piti hyvin.
Yli 10 vuoden harjoittelu tuottaa tulosta. Tänä vuonna ei myöskään tullut mitään yllättäviä hidasteita.
4 peliä 2 päivässä on mukavampi kuin 5 peliä 3 päivässä.
Tämä on tietysti makuasia, mutta tällä hieman kevyemmällä turnausmuodolla tuntuu olevan hyvin kannattajia. Myös turnauksen järjestäjät ovat tämän kannalla!
Hyvä että turnauksia järjestetään eri formaateilla.
Ja uusia ideoita otetaan vastaan. KäpSK järjestää taas marraskuussa kiinnostavan turnauksen, jossa pelataan 1. päivänä nopeaa shakkia ja 2. päivänä pitkää peliä.
Olisin valmis maksamaan hiukan enemmänkin osallistumisesta.
Tänä vuonna kokeilimme halvempia turnauksia: pienempi osallistumismaksu, rahapalkintojen sijasta kirjoja. Kahden turnauksen perusteella taidamme jatkaa kokeilua myös ensi vuonna, koska osallistujia tuli kutakuinkin yhtä paljon kuin ennen.

2. Parantamisen varaa

Shakkiareenan sijainti (Pitäjänmäki) ei ole paras mahdollinen.
Täydellistä pelipaikkaa ei tietenkään ole, mutta Shakkiareenalle sentään pääsee varsin hyvin eri suunnista, myös julkisilla liikennevälineillä.
Jos lauantain 1. kierros alkaisi klo 11, kauempaa tulevat ehtisivät paremmin mukaan.
Pidimme tästä pikagallupin ennen 1. kierrosta. Enemmistö paikallaolijoista kannatti, että molempina päivinä aloitetaan klo 10, mutta otos oli tietysti puolueellinen: paikalla ei ollut niitä, joille klo 10 oli liian aikainen aloitusaika. Pitää vielä harkita ja katsoa, moneltako muut turnaukset alkavat.
Live-laudat eivät olleet käytössä.
Live-lautojen pyörittäminen vaatii kohtalaisen paljon työtä ja yleensä apuvoimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti