15. helmikuuta 2011

JSM 12.2: LauttSK 2 - I-HSK 2 ja LauttSK 3 - LoimSK 2

JSM 12.2.2011: LauttSK 2 - I-HSK 2 4-0

Lauttasaaren kakkosjoukkueen kausi päättyi voitokkaasti -- valitettavasti viimeisen kierroksen selvänumeroinen otteluvoitto ei auttanut meitä säilymään kakkosdivisioonassa. Viimeisellä kierroksella vastassamme oli I-HSK:n kolmosjoukkue, jonka vahvuus oli ennakkoarvailuiden perusteella suunnilleen omaa tasoamme.
Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi varsin nopeasti. Matti Varjokallio ja Kim Paasonen veivät joukkueemme 2-0 -johtoon. Tässä vaiheessa voitto alkoi tuntua enemmän kuin realistiselta vaihtoehdolta. Kolmantena päättyi Mikko Piipon peli. Mikko pelasi mustilla kivimuurihollantilaista ja sai heti avauksesta mukavan aseman. Peli pelkistyi nopeasti T+R/T+L -loppupeliksi, jossa molemmilla oli sotilaita. Mustan selvästä edusta huolimatta Mikko otti vastaan tasuritarjouksen, sillä niin vähintään joukkuetasapeli oli varma.

Jäljellä oli vielä kaksi peliä. Seuraavaksi päättyi Tero Henttosen peli viitoslaudalla, mikä varmisti Lauttasaarelle otteluvoiton. Jäljellä oli enää yksi peli: kakkoslaudalla Timo Siikosen trilleri Eduard Pivdusta vastaan. Timo pelasi jälleen kerran sisilialaisen Grand Prix -hyökkäystä. Mustan kuningasasema oli nopeasti täysin hajalla -- valitettavasti valkean torni ja daami eivät saaneet mattia laudalle. Lopulta peli päättyi Timon voittoon sotilasloppupelissä!

LauttSK 2 - I-HSK 3 4-0
Piippo Mikko - Kujasalo Marjatta ½-½
Siikonen Timo - Pivdunen Eduard 1-0
Paasonen Kim - Vallius Kalevi 1-0
Varjokallio Matti - Byysing Veikko 1-0
Henttonen Tero - Green Kaj 1-0

JSM 12.2.2011: LauttSK 3 - LoimSK 2 0-3

JSM -liigan viidennen ja viimeisen kierroksen ottelu oman kolmosjoukkueemme ja Loimaan Shakkikerhon kakkosjoukkueen välillä pelattiin viime lauantaina Lauttasaaren kirkolla samanaikaisesti ykkös- ja kakkosjoukkueidemme kotiotteluiden kanssa, joten paikalla kerhotiloissamme oli yhteensä 30 pelaajaa yhtäaikaa, mikä oli varsin ainutlaatuinen tilanne kerhomme historiassa. Itse ottelussa ei ollut suurempia paineita nousu- ym. paineiden osalta, mutta saimme kuitenkin aikaiseksi kohttuullisen taistelun, vaikka lopputuloksena olikin lopulta selvähkö joukkuetappio lukemin 0-3. Vastustajamme olivat myös selolistan mukaan meitä selvästi edellä.

Ensimmäisenä päättyivät Rikun ja Arton pelit kolmos- ja kakkoslaudoilla lähes samanaikaisesti tasapeleihin asemien pelkistyttyä liikaa molemmissa peleissä pelin jatkamiseksi pidempään. Tässä vaiheessa oli kuitenkin yhteispeliaikaa käytetty jo yli kolme tuntia, joten tällä kertaa kaikki pelimme kestivät melko pitkään toisin kuin esimerkiksi edellisellä kierroksella Kirkkonummella. Tämän jälkeen päättyi seuraavaksi Aaron peli ykköspöydällä harmittavasti turhaan tappioon daamiloppupelissä, kun vähintään lähes varma tasapeli oli aikaisemmin useaan kertaan tarjolla tässä pelissä. Oma pelini nelospöydällä ja Villen peli viitospöydällä jatkuivat vielä yli neljän tunnin kohdalle, mutta nekin päättyivät lopulta tappioihin. Oma pelini oli hyvin tasainen pitkään, kunnes noin 35. siirron kohdalla menetin sotilaan ja jouduin siirtymään huonompaan loppupeliin, mikä ei oikein enää ollut pelastettavissa ilman vastustajan mahdollista virhettä. Hyvin samantapainen tilanne oli myös Villen pelissä, missä hän joutui pelaamaan pitkään laatua (lähetti vastaan torni) vähemmällä.

Ohessa vielä pöytäkohtaiset tulokset:

LauttSK 3 - LoimSK 2 0-3

Aaro Jalas (m) - Kaj Erlund 0-1
Arto Heimonen (v) - Ilmari Brander ½-½
Riku Koivusalo (m) - Matti Airola ½-½
Janne Kauppinen (v) - Marko Koivumäki 0-1
Ville Liang (m) - Pentti Raitanen 0-1

Kokonaisuutena saimme kauden aikana viidestä ottelusta yhden joukkuetasapelin Tammisaaren joukkuetta vastaan sekä yhteensä neljä niukkaa tai vähän selvempää tappiota, mikä oikeutti lopulta kuudenteen eli viimeiseen sijaan lohkossamme. Onneksi tällä sarjatasolla eli kolmannessa divisioonassa ei ollut putoamisen vaaraa olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti