18. lokakuuta 2011

Kerhojen kokouksen 30.10.2011 esityksiä

Sain kirjepostitse kutsun Suomen Shakkiliiton kerhojen kokoukseen 30.10.2011. Esityslistalla on kaksi kiinnostavaa esitystä:

  • 6 a) Vahvistetaan kerhojen kokouksen 10.4.2011 päätös, jonka mukaan kerhojen kokousaineisto julkaistaan liiton Internet-sivulla ja sähköpostilla. Kirjallinen kutsu lähetetään vain pyynnöstä.
  • 6 b) Ulkomaalaistyöryhmä esittää, että liigaseurat tekevät keskenään herrasmiessopimuksen ulkomaalaisten määrän rajoittamisesta kahteen.

Siis kokouskutsua ei voi lähettää sähköpostitse, ennen kuin kerhojen kokous toistamiseen päättää asiasta? Tällaisesta toimintaa hidastavasta byrokratiasta pitäisi päästä eroon. Vielä pari vuotta sitten kokouskutsu liitteineen lähetettiin sähköpostitse sekä julkaistiin liiton sivuilla ja edesmenneessä Shakkiblogissa.

SM-liigaseurat päättäkööt keskenään JSM-turnauksen ulkomaalaissäännöstä, mutta miksi ulkomaalaisten pelaajien määrää rajoitetaan myös divisioonissa, joissa ei pelata Suomen mestaruudesta?

Kun seuraava yli 1830-vahvuinen ulkomaalaispelaaja tulee käymään kerhollamme, meidän on kerrottava hänelle, että kerhoomme voi kyllä liittyä, mutta et sitten pääse pelaamaan JSM-turnauksen 2. tai 3. divisioonassa, koska kerhomme ykkös- ja kakkosjoukkueessa on jo yksi ulkomaalainen. Eikö kerhojen ja liiton tarkoitus ole edistää shakinpeluuta?

1 kommentti:

Lähetä kommentti