22. kesäkuuta 2017

Kerhon toimintaperiaatteista

LauttSSK:n sääntöihin kirjattiin kerhon tarkoitus ja toiminta:

Kerhon tarkoituksena on edistää jäsenten shakin harrastamista ja shakkitaitojen kehittymistä järjestämällä monipuolista shakkitoimintaa, kuten peli-iltoja, kilpailuja, koulutusta ja muita shakkitapahtumia. Kerho pyrkii toiminnallaan lisäämään shakin harrastusta Lauttasaaressa ja koko pääkaupunkiseudulla. Kerhon toimintaperiaatteita ovat yhdessäolo, reilu peli, avoimuus ja kansainvälisyys.

Noudatamme Urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteita ja tavoitteita:

1. Jokaisen tasavertainen mahdollisuus urheiluun

Urheilua on voitava harrastaa tulotasosta riippumatta. Kerhomme peli-illat ovat ilmaiset myös ei-jäsenille. Annamme aikatasoitusta heikommille pelaajille ja suosimme tasaselojärjestelmää, jotta peleistä tulee tasaisempia.

Kerhomme on kansainvälinen. Kerhoilloissamme kuulee usein englantia – ja toisinaan venäjää, saksaa, espanjaa. Tiedotamme kerhon blogissa myös englanniksi, minkä ansiosta kerhollamme käy paljon ulkomaalaisia.

2. Vastuu kasvatuksesta

Opastamme aloittelevia shakinpelaajia (sääntöjä, shakkikellon käyttöä, turnauskäytäntöjä) ja järjestämme heille amatööriturnauksia.

Järjestämme monipuolisia turnauksia (avausteemoja, loppupelejä, Fischerandomia) ja analyysi-iltoja, jotta kokeneetkin pelaajat saavat uusia näkökulmia shakkiin. Kannustamme itseopiskeluun kierrättämällä shakkilehtiä jäsenistöllä ja opastamalla käyttämään shakkiohjelmia.

3. Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen

Kerhohuoneemme, kuten koko Lauttasaaren kirkko, on savuton: tupakointi on kielletty kirkon sisätiloissa ja tontilla. Myös muut päihteet on ehdottomasti kielletty kerhon tiloissa.

Henkistä hyvinvointia lisää yhdessäolo shakkikavereiden kanssa kerhoilloissa, joukkueturnauksissa, pelimatkoilla ja saunaillassa.

4. Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus

Pelisääntömme (kerhon säännöt ja turnausten säännöt) ovat kaikkien saatavilla blogissamme. Viestimme avoimesti ja ajankohtaisesti kerhon tavoitteista ja toiminnasta.

5. Luonnon kunnioittaminen ja kestävään kehitykseen pyrkiminen

Suosimme kimppakyytejä joukkueotteluiden pelimatkoilla. Kierrätämme käyttökelpoisia pelivälineitä muun muassa lähiseudun baareihin.

1 kommentti:

Arto20 kirjoitti...

Kannatan näitä toimintaperiaatteita.

Lähetä kommentti