26. marraskuuta 2009

Yksi tavallinen peli-ilta

Lauttasaaren Shakkikerhon maine pelkkänä pikapelikerhona alkaa karista, mikä on vain hyvä asia. Kuukauden ensimmäisen keskiviikon GP-pikapelissä on useimmiten yli 10 pelaajaa, mutta kuukauden viimeisen keskiviikon vartin turnaus ei ole ollut niin suosittu – tähän mennessä.

Eiliseen vartin turnaukseen nimittäin osallistui ennätykselliset 14 pelaajaa. Siis tavallinen peli-ilta: ennätysten tehtailu on tullut tavaksi tänä vuonna. Pelasimme 5-kierroksisen turnauksen, ja toimitsijana yritin tasaselojärjestelmän periaatteiden mukaisesti löytää mahdollisimman tasavahvuiset parit. Esimerkiksi 1. kierroksella pelasivat 1–4, 7–8 ja 11–14.

Voisimme kokeilla joskus myös pelaajien jakamista kahteen turnaukseen. Esimerkiksi 12 pelaajalla saisi kaksi 6 hengen täydellistä turnausta, jolloin peleistä tulisi vielä tasaisempia. Tasoryhmissä tosin emme näkisi sellaisia yllätyksiä kuin eilen: 10:nneksi sijoitettu Tommi Laaksovuori tuli toiseksi tuloksella 4/5.

Eilisistä pelaajista puolet eli seitsemän oli kerhomme jäseniä. Ei-jäsenistä tämän vuoden tulokkaita oli viisi, joista yksi oli ensimmäistä ja toinen toista kertaa kerhollamme. Tästä on mukava ruveta suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa.

Kun turnaus loppui puoli kymmenen jälkeen, keskustelimme Tommin kanssa pelaajaryntäyksestä. Kyseessä lienee lumipalloefekti: mitä enemmän uusia pelaajia tulee kerholle, sitä enemmän sana leviää. Aloittelijatoiminnan kehittäminen jatkuu hallituksen kokouksessa 9.12. Olisi varmistettava, että kerholla on aina joku, joka ottaa uudet tulijat vastaan, kerää yhteystiedot ja ehkä kysyy, miten he löysivät kerhollemme.

GP-pikapelin joulukuun osakilpailu pelataan tuttuun tapaan pikkujouluturnauksena 16.12.2009; pelipaikka on ravintola Piratin kabinetti, ja turnaus alkaa jo klo 18:00. Ensi keskiviikkona 2.12. kyllä pelataan "tavallista" pikapeliä kerhohuoneella, vaikka GP-pisteitä ei olekaan jaossa. Tervetuloa mukaan!

Ensi vuonna on tarkoitus aloittaa myös nopean shakin GP-sarja...

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Mukava uutinen!

Onnistuisikohan Suomen Shakin näytenumerojakelu ensi kertaa shakkikerhoon uskaltautuville? Se voisi paitsi kannustaa tulemaan kerholle uudestaan, myös pikkuhiljaa lisätä lisenssipelaajien määrää.

Marko Tauriainen kirjoitti...

"Onnistuisikohan Suomen Shakin näytenumerojakelu...?"

Onnistuuhan se. Ottakaa yhteyttä.

Lähetä kommentti