11. marraskuuta 2009

Marraskuun pelaaja: Tommi Laaksovuori

Shakkisiirtojen oppiminen

En itse muista miten tai milloin opin siirrot. Kuulemma shakista innostunut lastenvahtini opetti ne minulle ollessani hyvin pieni.

Kuinka usein pelaat shakkia?

1-2 kertaa viikossa kerhon tilaisuuksissa, sekä internetissä aina välillä.

Shakkikerhoon liittyminen

Pari vuotta sitten muutin Helsinkiin opiskelemaan ja liityin Lauttasaaren shakkikerhoon. Olin pelaillut netissä sekä kavereiden kanssa ja halusin oppia lisää. Kerhossa on hyvä tunnelma joten siellä on mukava viettää keskiviikkoillat.

Saavutukset shakissa

Varmaankin muutamat hyvät sijoitukset kerhon omissa turnauksissa. Vaikkakin on kyse epävirallisista turnauksista pidän näitä saavutuksia tärkeinä koska ne kannustavat jatkamaan lajia ja oppimaan lisää.

Paras peli

Se on varmaan Lauttasaaren avoimesta mestaruusturnauksesta 2009. Pelasin valkeilla Evgeny Sobeninia vastaan. Valmistauduin tutkien pitkään avointa Caro-Kannia ja peli etenikin valmistelujen siivittämänä valkean voittoon.

Makea voitto

Edellä mainitsemani peli. Vastustajani oli edellisissä peleissämme piessyt minut neljä kertaa peräkkäin Caro-Kannillansa. Viides kerta toden sanoo!

Onnekas voitto

Varsinkin analysoidessa huomaa että kaikki voittoni taitavat sittenkin olla puhdasta onnea. Yksi ylitse muiden voisi olla peli Pentti Wigeliusta vastaan, jossa puolustauduin onnekkaasti Evansin gambiittia vastaan.

Katkera tappio

Jokaisesta tappiosta voi oppia jotain, joten niitä ei kannata paljon harmitella.

Pahin munaus

Varsinkin nopean shakin peleistäni niitä löytyy lukemattomia kappaleita.

Unohtumaton shakkikokemus

Minulla oli kirjeshakkipeli meneillään netissä. Tilanne oli vaikea. Olin hieman häviöllä ja aloitin pitkän sommitelman jonka toivoin kääntävän pelin. Vastustaja kuitenkin puolusti sinnikkäästi. En millään löytänyt ratkaisevaa siirtojen sarjaa ja pähkäilin tilannetta monta päivää. Eräänä yönä näin unta kyseisestä pelistä. Unessa huomasin uuden siirtojen sarjan ja "pelasin sen". Kokemus oli niin unohtumaton että menin heti aamulla tutkimaan voisiko kyseinen idea toimia. Ja toimihan se! Vastustaja luovutti pelin viidessä siirrossa välittömän matin uhatessa.

Arvokkaimmat päänahat

Muutaman mestariehdokkaan olen voittanut nopeassa shakissa.

Avausvalikoima

Aloittelijan avausvalikoima, muutamaa terävää gambiittia lukuunottamatta. Valkeilla e4. Mustilla e5 ja d5.

Pelityyli

Hyökkäävä ja taktinen. Myöskin liian usein malttamaton. Kaikki uhrataan vahingossa tai tahallaan. Teorian tuntemusta saisi myös olla lisää.

Miettimisaika

Kaikki käy. Pikapeli on vahvin alueeni.

Shakkimotto

Silloin kun vastustaja raapii päätään ja pyyhkii hikeä otsaltaan peli on onnistunut huolimatta lopputuloksesta.

Shakki-idolit

Idoli lienee hieman liian vahva ilmaisu, mutta nykyisistä huipuista sellainen voisi olla Levon Aronian. Monipuolinen. Erittäin vahva pikapelaaja. Sellainen iloinen ja rento ote shakkiin ja turnauksiin.

Haaste jäsenesittelyyn

Mikko Piippo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti