31. joulukuuta 2009

Vuodesta 2009 opittua

Tässä on sekalaisia merkintöjä Lauttasaaren Shakkikerhon tapahtumista vuonna 2009 ja muutamista toteuttamattomista ideoista, joita voisimme harkita vuonna 2010 – siis jatkoa kesäkuiselle puolivuosikertomukselle.

Tästä vuodesta jää mieleen ennen kaikkea kaksi asiaa: aloittelijatoiminta ja kerhon näkyvyyden lisääminen, varsinkin parantamalla tiedotusta blogin avulla. Pitäisiköhän vuoden 2010 hallitukseen nimetä erikseen aloittelijavastaavan ja tiedotusvastaavan roolit?

Toimintaa aloittelijoille

Vuosi sitten Aaro Jalas päätti aloittaa säännöllisen toiminnan järjestämisen aloittelijoille, jotka tulevat kerhon peli-iltoihin. Hän myös alkoi mainostaa koulutustilaisuuksia.

Syksyllä järjestimme kolme aloittelijaturnausta, joihin tuli mukavasti yhteensä yli 30 henkeä. Tammikuussa 2010 järjestämme seuraavan aloittelijaturnauksen, jossa on samalla myös shakkikoulutusta. Vastaavia tilaisuuksia kannattaa järjestää vähintään parin kuukauden välein, kunhan vain osallistujia tulee tarpeeksi.

Mikko Piippo ehdotti pääkaupunkiseudun kerhojen yhteistä aloittelijoiden ketjukilpailua kevätkaudeksi 2010. Nuorille järjestetään esimerkiksi koululaisturnauksia, mutta aikuisille, jotka olisivat kiinnostuneita aloittamaan shakinpeluun, ei järjestetä juuri mitään.

Tiedotusta, näkyvyyttä

Monen vuoden hiljaiselon jälkeen kerholle valittiin aktiivinen hallitus, joka kokoontui peräti seitsemän kertaa. 2000-luvun edelliset hallitukset kokoontuivat järjestäytymiskokouksen jälkeen vain kerran tai kahdesti. Uuden avoimuusperiaatteen mukaisesti hallituksen kaikkien kokousten pöytäkirjat julkaistiin blogissa.

Esimerkki aktiivisuuden ja näkyvyyden lisääntymisestä on myös kerhon isännän Tommi Laaksovuoren historiallinen valinta Suomen Keskusshakkiliiton (SKSL) hallitukseen 2010–2011.

Syksyllä aloimme julkaista kerholaisten esittelyjä blogissa kuukausittain. Aloimme myös kerätä blogiin kerholaisten pelejä JSM-turnauksesta ja avoimesta mestaruusturnauksesta.

Ensimmäisen aloittelijaturnauksen mainos julkaistiin monessa verkkolehdessä, ja sitä jaettiin kirjastojen ja kauppojen ilmoitustauluille. Mikko Piipon kirjoittama mainosjuttu kerhosta julkaistaan Palveluhakemistossa 2010, joka jaetaan Lauttasaaren ja Ruoholahden kaikkiin talouksiin ja yrityksiin ja jonka painosmäärä on noin 17 000.

Kerhon jäsenmaksutilanteen voisi jatkossa näyttää Nimenhuudossa, jolloin ei tarvittaisi erillisiä rästimaksulistoja kerhon kaapin ovessa.

Muuta

Vuonna 2009 kerhossamme oli 18 A-lisenssin haltijaa, mikä lienee ennätys. Lisäksi kahdella pelaajalla oli joukkuelisenssi.

Järjestämäämme nopean shakin seloturnaukseen 27.3.2010 kannattaa tehdä sähköinen ilmoittautumislomake. Kerhomme jäsenten pitää saada tuntuva alennus turnauksen osallistumismaksusta.

Kysymyksiä keskustelun avaukseksi ja vuoden 2010 hallituksen päätettäväksi:

  • Pelaisimmeko ensi kesänä taas Seurasaaressa viiden vuoden tauon jälkeen?
  • Pelaisimmeko myös Bar 52:ssa jonkin turnauksen?
  • Milloin kevään Piratti-turnaus kannattaisi pelata?
  • Miten saisimme turnauksiin entistä tasaisempia pareja?
  • Pitäisikö avoimessa mestaruusturnauksessa alkaa pelata inkrementtiajoilla, jotka tullevat pian myös JSM-turnaukseen?

1 kommentti:

Mikko Piippo kirjoitti...

Viiskakkonen on shakinpeluun kannalta huomattavasti Blue Peteriä miellyttävämpi paikka. BP:n terassi on huono pelipaikka sekä sateella että auringonpaisteella. 52:n kabinettiin kerho mahtuu mukavasti. Piratin kabinetti on aika ahdas.

Seurasaartakin kannattaisi tietysti harkita tauon jälkeen.

Lähetä kommentti