11. joulukuuta 2009

Lauttasaaren shakkikerhon hallituksen pöytäkirja 9.12.

Läsnä: Jyrki Heikkinen, Aaro Jalas, Janne Kauppinen, Tommi Laaksovuori, Reijo Rautio ja Matti Varjokallio.

1. Kokouksen avaus.

Puheenjohtaja Jyrki Heikkinen avasi kokouksen 17.00. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Aloittelijatoiminnan kehittäminen

-Joskus on käynyt niin, että kerhoiltaan saapuneille aloittelijoille ei ole ollut oikein opastajaa. Tässä pitäisikin saada rinkiä hieman laajennettua niin, että myös vanhat tekijät ja toisaalta myös viime aikoina aloittaneet osaavat opastaa aloittelijoita.
-Jos pelaajia on paikalla paljon, kannattaa porukka jakaa pelaamaan kahta turnausta.
-Seuraava aloittelijaturnaus järjestetään 23.1, tällöin klo 11-13 järjestetään opetusta ja varsinainen turnaus pelataan klo 13 alkaen. Järjestelyistä buffettia lukuunottamatta vastaa Aaro Jalas. Turnauksen seloyläraja päätettiin nostaa 1400:een. Turnauksesta myös kerätään tällä kertaa palautetta osallistujilta.
-Hyvä idea olisi tarjota aloittelijoilla pelien analysointipalvelua, jossa kokeneempi pelaaja käy pelin läpi
-Aloittelijatyöstä on saatu hyvää palautetta kerhon ulkopuolelta, joten panostus on näkynyt.

3. Turnausmuutokset 2010

Viime kokouksessa keskusteltiin jo alustavasti turnausformaattien muokkaamisesta. Nyt päätettiin seuraavaa:

1) Cup -turnauksia järjestetään vain kaksi kertaa vuodessa. Ensin pelataan neljän hengen alkulohko, jolloin jokaiselle osallistujalle tulee vähintään 3 peliä. Ensimmäinen Cup uudessa muodossa alkaa tammikuussa. Aikataulu on tällöin myös väljempi.

2) Kuukauden viimeisessä kerhoillassa pelataan nopeaa shakkia. Nyt näistä turnauksista muodostetaan vuoden mittainen GP-sarja kuten pikapelissäkin. Piratti -turnaukset tulevat osaksi tätä GP-sarjaa. Kuukausina, jolloin järjestetään Piratti-turnaus, tullaan kuukauden viimeisenä keskiviikkona järjestämään esim. teemailtoja.

Jyrki Heikkinen kirjaa nämä muutokset Blogiin.

4. SKSL -yhteistyö

Tommi Laaksovuori valittiin kerhojen kokouksessa SKSL:n hallitukseen. Uusi hallitus aloittaa työnsä ensi vuoden puolella. Keskustelimme erilaisista yhteistyömahdollisuuksista SKSL:n kanssa.

5. New In Chess -tilaus

Saimme tarjouksen kahden vuoden tilauksesta, jossa hieman alennettu hinta ja kirja kaupan päälle. Päätimme jatkaa lehden tilausta ja käyttää tämän tarjouksen.

6. Aikatasoitus

Heikompi pelaaja voi vaatia kerhoilloissa aikatasoitusta paremmalta pelaajalta. Se sovitaan sopivansuuruiseksi, pikapelissä suurimpana tasoituksena 8 minuuttia heikommalla ja 2 minuuttia vahvemmalla pelaajalla.

7. Muut asiat

-Päätettiin maksaa 15 sentin kilometrikorvaus SM-kisojen joukkueen kuljettajalle. Päätös on voimassa toistaiseksi.
-Päätettiin, että kerho ei kaiverruta kiertopalkintoja. Kiertopalkinnon voittanut pelaaja saa kuitenkin omalla kustannuksellaan tehdä kaiverrutuksen jos niin haluaa.
-Etäottelu Belgialaisia vastaan ei ole edennyt. Syynä voi olla, että yhteyshenkilömme pelaa myös Suomi-Belgia kirjeshakin maaottelua.
-Keskusteltiin Blogin tunnuslauseesta. Tyyliltään se voi olla informatiivinen tai miksei humoristinenkin ja sitä voisi vaihtaa sopivin väliajoin.
-Toimintasuunnitelma 2010 tulee olla esiteltävissä seuraavassa hallituksen kokouksessa. Aloittelijatoiminta on selkeä uusi asia, jota ei ole aiemmissa toimintasuunnitelmissa juuri käsitelty.

8. Kokouksen päättäminen

Päätettiin kokous klo 18.45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti