22. maaliskuuta 2009

Shakkiuutisia meiltä ja maailmalta

Internet on täynnä shakinpelaajien kannalta kiinnostavaa luettavaa, eikä englantia taitavalta shakin harrastajalta luettava lopu. Osa kiinnostavista nettisivuista on maksullisia, mutta myös netin avoimia shakkipalstoja lukemalla pysyy helposti perillä shakkimaailman tapahtumista.

The Week in Chess on yksi suosituimmista uutispalstoista. Uutisten lisäksi voit ladata täältä uusimmat pelit maailman turnauksista. KvM John Watsonin kirja-arvostelut ovat niinikään erittäin suositeltavaa luettavaa.

The Chess Cafe on netin paras maksuton shakkilehti. Joka keskiviikko sivulle ilmestyy tukku uusia artikkeleita, joiden aiheet vaihtelevat avausteoriasta loppupeliin ja shakkihistoriasta kirja-arvosteluihin.

Chessbase tunnetaan lähinnä ohjelmistoistaan, mutta yrityksellä on mainio shakkiin keskittyvä uutissivusto Chessbase News. Uutisointi keskittyy maailman kärkiturnauksiin.

Suomeksi ilmestyy useita kiinnostavia shakkiblogeja, joita kannattaa seurata enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Esimerkiksi seuraavat kolme blogia kannattaa napsauttaa webbiselaimen kirjanmerkkeihin:

Shakkiblogiin kirjoittavat tavallisten tuuppareiden lisäksi myös Suomen Shakista tutut nimet. Uutisia, turnauskutsuja ja keskustelua shakkimaailman ajankohtaisista tapahtumista.

Ihan pähkinöinä on Marko Tauriaisen blogi. Suomen Shakin päätoimittajalla riittää energiaa myös oman blogin ylläpitämiseen, vaikka juttujen ilmestymistahti onkin viime kuukausina hidastunut. Varsinkin kuninkaallisen pelin historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua blogin vanhempiin artikkeleihin.

Kimmo Koskelan shakkisivulta löytyvät uusimmat uutiset maailman kovimpien pelaajien kansoittamista ammattilaisturnauksista. Blogissa on hieno kokoelma shakkiaiheisia linkkejä. Tutustu myös blogin shakkiavauksille omistettuun sivuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti